Yaravirus : Νέος μυστηριώδης ιός εντοπίστηκε στη Βραζιλία

17:24 10/2/2020 - Πηγή: In.gr

Την ώρα που ο κοροναϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και απειλεί να λάβει διαστάσεις πανδημίας, ένας νέος μυστηριώδης ιός εντοπίστηκε στη Βραζιλία.

Πρόκειται για τον Yaravirus (Γιαραϊός), ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες διαθέτει ένα γονιδίωμα που δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί, καθώς δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη έρευνα που αφορά ιούς.

Ο μυστηριώδης ιός από τη Βραζιλία

Ο Yaravirus πήρε το όνομά του από μια θεότητα του νερού, την Γιάρα, και εντοπίστηκε στη λίμνη Pampulha στη βραζιλιάνικη πόλη Belo Horizonte.

Ο ιός φαίνεται

ότι αποτελεί «μια νέα γενιά ιού αμοιβάδας με αινιγματική προέλευση», όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιστημονική τους δημοσίευση.

Οι πολύπλοκοι ιοί

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια ποικιλία νέων ιών που αποτελούν πρόκληση, λόγω του περίπλοκου γονιδιώματός τους.

Όχι μόνο είναι τεράστιο και πολύπλοκο, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να συνθέτουν πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να μπορούν να επιδιορθώσουν και να αναπαράγουν το DNA.

Μη ταυτοποιημένα γονίδια

Σε αντίθεση, όμως, με άλλους ιούς αμοιβάδας, ο Yaravirus δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των τεράστιων και πολύπλοκων γονιδιωμάτων.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίσει είναι ότι στην πλειονότητά του αποτελείται από γονίδια που δεν έχουν περιγραφεί προηγουμένως.

Συγκεκριμένα, το 90% των γονιδίων του δεν έχει καταγραφεί σε δημόσιες επιστημονικές βάσεις δεδομένων και τη βιβλιογραφία.

Οι ερευνητές φαίνεται να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι με τον Yaravirus ανοίγεται ένα νέο παράθυρο σε έναν ολόκληρο κόσμο ιών για τους οποίους η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα