Tυφώνας Ντόριαν: Συνεχίζει την επέλασή του – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

23:52 6/9/2019 - Πηγή: In.gr

Ο τυφώνας Ντόριαν συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα, καθώς ετοιμάζεται να «χτυπήσει» και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, αφού ισοπέδωσε κυριολεκτικά τις Μπαχάμες και προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στη Βόρεια Καρολίνα.

Αν και αποδυναμωμένος, ο τυφώνας Ντόριαν εξακολουθεί να προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Καρολίνα και στη νοτιοανατολική Βιρτζίνια, ενώ αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό του πέρασμα, κάνοντας την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα,

ο τυφώνας κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, Νέα Αγγλία, προτού «χτυπήσει» τον Καναδά και συγκεκριμένα την περιοχή Atlantic Canada, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα… πήρε και τα σήκωσε ο Ντόριαν στη Βόρεια Καρολίνα

Ο τυφώνας έπληξε σήμερα την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα με ανέμους που έφταναν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Hwy 64 off Roanoke Sound — heavy surge, waves, and debris washing over roadway. I just measured a 77 mph gust at this location. pic.twitter.com/befqcIdLiG

— Rob Marciano (@RobMarciano) September 6, 2019

Περισσότερα από 330.000 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα το πρωί της Παρασκευής. Και στις δύο Πολιτείες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ λειτουργούν καταφύγια για όσους αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου κατοικούν, όμως δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς υπάκουσαν στην εντολή των αρχών.

This is heartbreaking.
A viewer sent us these pictures from Ocracoke. #HurricaneDorian

: Samantha Myde || @wnct9 pic.twitter.com/jxWz9nF2Ja

— Dillon Huffman (@DillonHuffmanTV) September 6, 2019

Οι Αρχές στη Βόρεια Καρολίνα πιστεύουν ότι πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί λόγω πλημμυρών.

Ο Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες

​Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο τυφώνας «σάρωσε» τις Μπαχάμες, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 30 νεκρούς και άνευ προηγουμένου καταστροφές.

Ο διάσημος ηθοποιός Σον Κόνερι, ο οποίος ζει από το 1990 μόνιμα στις Μπαχάμες, κατάφερε να σώσει την έπαυλή του στο νησί Νιού Πρόβιντενς, καθώς φρόντισε αυτό να ασφαλιστεί καλά ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των αρχών.

Δηλώνοντας τυχερός, ο θρύλος του σινέμα ανέφερε ότι: «Η ζημιά εδώ δεν ήταν μεγάλη. Είχαμε προετοιμαστεί για τον τυφώνα Dorian, όλα ήταν έτοιμα εκ των προτέρων, δεν το ρισκάραμε και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε».

Όπως είπε στη Daily Mail ο Σον Κόνερι, το προσωπικό της έπαυλης έχει εμπειρία στους τυφώνες.

Έτσι, ασφάλισαν όλα τα παράθυρα, μετακίνησαν όλα τα έπιπλα κήπου στο εσωτερικό της κατοικίας και φυσικά κλείστηκαν όλοι μέσα στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tυφώνας Ντόριαν, Συνεχίζει, – Ποιες,Tyfonas ntorian, synechizei, – poies