To soundtrack της νέας Toyota Supra

16:42 20/12/2018 - Πηγή: In.gr

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό η νέα Supra θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της ως έκδοση παραγωγής από τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit η οποία ανοίγει αυλαία στις 14 Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε, η Toyota φροντίζει να εξάψει λίγο ακόμα το ήδη εξημμένο ενδιαφέρον του κοινού δημοσιοποιώντας το παραπάνω βίντεο όπου αν και η Supra εξακολουθεί να κρύβει την τελική της μορφή πίσω

από μια «μυωπική» λήψη, δεν ισχύει το ίδιο για τον ήχο του υπετροφοδοτούμενου εξακύλινδρου κινητήρα των 3,0 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κινητήρας προέρχεται από την BMW καθώς, η Toyota και η βαυαρική φίρμα συνεξέλιξαν τη Supra και την Ζ4, ωστόσο οι πιο εξοικειωμένοι θα παρατηρήσουν ότι ο ήχος είναι πιο εντυπωσιακός στην περίπτωση του ιαπωνικού coupe το οποίο, ανεξαρτήτως της τεχνολογικής του συνάφειας με το βαυαρικό roadster, θα έχει ένα πολύ διαφορετικό set-up σε ό,τι αφορά την χαρτογράφηση του κινητήρα, τις ρυθμίσεις της ανάρτησης αλλά και τη συνολική εικόνα της.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα η έκδοση με τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα θα προσφέρει ισχύ «άνω των 300 ίππων» σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, ωστόσο με δεδομένες τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κινητήρα δεν αποκλείονται και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Επίσης, αν αυτές δεν προκύψουν με την παρουσίαση της Supra, τον Ιανουάριο είναι δεδομένες στο μέλλον με δεδομένο ότι θα υπάρξει και έκδοση με την σφραγίδα της Gazoo Racing.

Στο άλλο άκρο της γκάμας της Supra, η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με turbo δίλιτρο κινητήρα ο οποίος αναμένεται να ξεκινά από τους 200 ίππους ενώ θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοσή του απόδοση 260 ίππων.

Keywords
Τυχαία Θέματα