To μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα στην Βρετανία θα έχει ύψος επτά μέτρων

10:08 10/12/2018 - Πηγή: In.gr

Έργο τέχνης εμπνευσμένο από την πόζα νεαρής ηθοποιού στη σκηνή θεάτρου, θα είναι το μεγαλύτερο μπρούτζινο γλυπτό στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν γίνουν τα αποκαλυπτήριά του την επόμενη χρονιά.

Το γλυπτό, ύψους 7 μέτρων, που φέρει την ονομασία Messenger (Αγγελιοφόρος) θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Βασιλικού Θεάτρου του Πλίμουθ.

Ο γλύπτης Τζόζεφ Χίλιερ εμπνεύστηκε από μία φευγαλέα σκηνή, από την πόζα μιας νεαρής ηθοποιού, μέλους του χορού σε πρόβα της τραγωδίας «Οθέλλος» του Σέξπιρ στο Θέατρο

του Πλίμουθ το 2014.

Ο καλλιτέχνης τόνισε, σύμφωνα με το BBC, ότι το όνομα του αγάλματος αναφέρεται στον «κεντρικό» ρόλο ενός ερμηνευτή να «εμφυσά ζωή στις λέξεις».

«Το έργο απεικονίζει μια νέα, ισχυρή γυναίκα, μια ισχυρή δύναμη που θα μετασχηματίσει τον κόσμο με τις ενέργειές της» δήλωσε ο Τζόζεφ Χίλιερ.

«Η ηθοποιός μεταφέρει τη φωνή του θεατρικού συγγραφέα ή του σκηνοθέτη της – μεταφέρει ένα μήνυμα» τόνισε.

Περισσότερες από 200 πλάκες ορείχαλκου (35 κιλών η καθεμία) συγκολλούνται στο χυτήριο του Castle Fine Art στο χωριό Llanrhaeadr-ym-Mochnant στην περιοχή Powys με την τεχνική του χαμένου κεριού.

Το γλυπτό για την ολοκλήρωση του οποίου εργάζονται 30 άτομα, θα ζυγίζει 9,5 τόνους και είναι πολύ μεγάλο για να συναρμολογηθεί μέσα στο χυτήριο.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του γλύπτη, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι να δημιουργήσει κάτι τεράστιο, αλλά να διατηρήσει μια αίσθηση ενέργειας και ελαφρότητας. «Το θέμα είναι να μην φοβόμαστε πολύ την κλίμακα» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα