O «πικάντικος» λόγος που η Bild αποθεώνει την Ικαρία

23:04 10/6/2020 - Πηγή: In.gr

«Δαγκωτό» Ικαρία ψηφίζει ο ταξιδιωτικός οδηγός της γερμανικής εφημερίδας «Bild» καθώς, όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο, οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού έχουν την συνταγή για υγιή γεράματα.

Το άρθρο ξεκινάει λέγοντας «Αν ψάχνετε για τη συνταγή για υγιή γήρανση, πρέπει να ρωτήσετε τους Ικαριώτες. Μέλι, θα πουν, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, άγρια ​​βότανα και το τοπικό κόκκινο κρασί.

Και μπορεί επίσης να αποκαλύψουν ότι παίρνουν έναν απογευματινό

ύπνο, συνομιλούν με γείτονες και κάνουν μεγάλες βόλτες στο λοφώδες νησί. Μερικοί χορεύουν ακόμη… γιατί όπως λένε δεν είσαι ποτέ μεγάλος για αυτό».

Στην Ικαρία οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη

«Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, το ποσοστό των 90χρονων στην Ικαρία είναι στην πραγματικότητα δέκα φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», όπως αναφέρει στο «Travel Book» η γερμανική εφημερίδα.

Καταγράφονται επίσης στο νησί λιγότερα κρούσματα καρκίνου, καρδιακής προσβολής και περιπτώσεις άνοιας σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

Όταν οι New York Time» είχαν δημοσιεύσει το 2012 ένα άρθρο για την Ικαρία, υπό τον τίτλο: «Το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν, το νησί του Αιγαίου βρέθηκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα με τους επιστήμονες να στρέφουν την έρευνά τους στους γηραιούς κατοίκους.

Βαθιά γηρατειά χάρη στο… σεξ

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, το μυστικό της μακροζωίας των Ικαριωτών ίσως και να βρίσκεται στο… πολύ σεξ.

Ένας από τους ερευνητές που προσπάθησαν να λύσουν το αίνιγμα της μακροζωίας των Ικαριωτών ήταν ο Έλληνας καρδιολόγος Χριστόδουλος Στεφανίδης.

Ο Έλληνας γιατρός είχε πάρει συνέντευξη από 284 άντρες, ηλικίας 65 έως 99 ετών. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι ήταν τακτικά σεξουαλικά ενεργοί, όπως αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Südwest Presse», γράφει η «Bild»

Εκτός από το τακτικό σεξ, η μακροζωία των Ικαριωτών, σύμφωνα με τον γιατρό Χριστόδουλο Στεφανίδη, οφείλεται επίσης και σε άλλους παράγοντες: πολλή άσκηση, λίγο άγχος και υγιεινή διατροφή.

Ωστόσο, εκτός από τους ηλικιωμένους κατοίκους της, η Ικαρία είναι επίσης ένα νησί για διακοπές – κυρίως για όσους αναζητούν όμορφες παραλίες, γαλήνη και καθαρή φύση.

Προορισμός διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

Όπως αναφέρεται «παρόλο που το νησί δεν είναι μικρό, μήκους τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων και πλάτους έως και οκτώ χιλιομέτρων, μέχρι στιγμής έχει απαλλαγεί από τον μαζικό τουρισμό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ικαρία δεν προσφέρει αρκετά την υποδομή στην οποία έχουν συνηθίσει οι τουρίστες.

Δεν υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο και το κύριο αξιοθέατο είναι η φύση. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, αναζητούν ακριβώς αυτό και βρίσκουν ησυχία στην Ικαρία και συναντούν ανθρώπους που είναι εξαιρετικά χαλαροί για τα εκατό τους γενέθλια.

Οι ομορφότερες παραλίες

Μάλιστα, ο αρθρογράφος ξεχωρίζει και τις πιο όμορφες παραλίες της Ικαρίας. «Δεν θα βρείτε καμία δράση στην Ικαρία. Υπάρχουν όμορφες, ήσυχες παραλίες σε μικρούς ή μεγάλους κόλπους, με ελαφριά άμμο και τιρκουάζ νερά.

«Οι πιο διάσημες παραλίες είναι το Νας (που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Χαλιάρη), το Λιβάδι (κοντά στον Αρμενιστή, όπου μπορούν επίσης να δουν χελώνες), το Μεσαχτί (κοντά στο Γιαλισκάρι, τη μεγαλύτερη παραλία της Ικαρίας) και τον Κάμπο. Στη νότια ακτή, στο Μαγγανάτη, υπάρχει ακόμα μια αρκετά άγνωστη παραλία όπου είστε σχεδόν μόνοι» τονίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα