Lockdown στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση επεξεργάζεται η κυβέρνηση

23:26 2/8/2020 - Πηγή: In.gr

Αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί φαίνεται η κυβέρνηση προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Lockdown στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα. Η εισήγηση – «βόμβα» που υπάρχει στο τραπέζι υπό εξέταση είναι να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα καθώς νέες και νέοι σε μεγάλο βαθμό δείχνουν αδιαφορία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Το μέτρο πάντως προς το παρόν μελετάται καθώς θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή του και θα προκαλέσει

αντιδράσεις επιχειρηματιών και εργαζομένων.

Αφύπνιση είναι η λέξη «κλειδί» για την κυβέρνηση που θέλει να σταματήσει εδώ η χαλάρωση και ο εφησυχασμός. Αυτό το σκοπό είχαν οι κινήσεις των τελευταίων ημερών όπου ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ανέβασαν φωτογραφίες με μάσκα στα προφίλ τους, έκαναν αναρτήσεις καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ενώ δεν αποκλείεται – αν κριθεί απαραίτητο – να απευθυνθεί και με ένα νέο δημόσιο μήνυμα στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα τα οποία είναι ελεγχόμενα, αλλά η χαλάρωση του κόσμου. Τώρα θα δουν πως θα πάει η κατάσταση τα επόμενα 2-3 εικοσιτετράωρα και στη συνέχεια είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Πάντως πλέον αμέσως μετά τον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου – Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή – θα γίνεται σύσκεψη είτε με τηλεδιάσκεψη είτε δια ζώσης με τους αρμόδιους υπουργούς Κικίλια και Χαρδαλιά και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Και μόνο το γεγονός ότι πλέον αυτές οι συσκέψεις με τους λοιμωξιολόγους αποκτούν πάλι τακτικό χαρακτήρα δείχνει ότι ο κ.Τσιόδρας επανέρχεται στην πρώτη γραμμή κρούσης στη μάχη με την πανδημία.

Keywords
Τυχαία Θέματα