Kamiq το όνομα του νέου μικρότερου SUV της Skoda

18:39 24/1/2019 - Πηγή: In.gr

Η τσεχική φίρμα συνεχίζει την αποσπασματική αποκάλυψη των στοιχείων που αφορούν την νέα, περιπετειώδη προσθήκη στην γκάμα της η οποία θα πάρει την μορφή ενός αστικού προσανατολισμού SUV με αφετηρία την προσεχή έκθεση της Γενεύης όπου θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του.

Αυτή την φορά, η Skoda αποκάλυψε το όνομα του νέου crossover το οποίο τελικώς θα αποκαλείται Kamiq ακολουθώντας την τακτική

των Τσέχων που θέλουν τα SUV τους να ξεκινούν με το γράμμα “K” και να λήγουν σε “Q”. Ωστόσο, δεν πρόκειται για καινοφανές όνομα στην γκάμα της Skoda καθώς η τσεχική φίρμα ήδη το χρησιμοποιεί στην Κίνα για ένα άλλο crossover που διατίθεται ήδη από πέρυσι στην τοπική αγορά.

Ανεξαρτήτως προέλευσης της ονομασίας και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το ευρωπαϊκό Kamiq θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB, αποτελώντας την τσεχική παραλλαγή του VW T-Cross η οποία ωστόσο θα φέρει αδιάψευστα τα σημάδια της Skoda τόσο σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση όσο και αναφορικά με τις περγαμηνές ευρυχωρίας-πρακτικότητας που είναι συνώνυμες της φίρμας.

Με δεδομένη τη συνάφειά του με το αντίστοιχο crossover της VW, εφαλτήριο για την γκάμα του Kamiq θα αποτελέσει ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρου. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο και το μικρό SUV της Skoda θα συμπεριλάβει στις εκδόσεις του, diesel. Αυτό που σίγουρα δεν θα συμπεριληφθεί στις προδιαγραφές του θα είναι η τετρακίνηση, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία, η κίνηση στους τέσσερις τροχούς δεν αποτελεί ζητούμενο για τους υποψήφιους αγοραστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα