H παρωδία συνεχίζεται

22:30 1/2/2020 - Πηγή: In.gr

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει τη μέρα της Μαρμότας. Και δεν έχει σκοπό να την αποχωριστεί. Ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, που καλά κρατεί. Και που όταν τα βρίσκει δύσκολα έχει τις πλάτες της εκάστοτε Κυβέρνησης για να διατηρήσει τον ιστό του.

Το πρόσφατο παράδειγμα της «ντροπολογίας» για ΠΑΟΚ-Ξάνθη ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του αξιώματος. Η πιο εμφατική; Ίσως. Αν και εκείνη η μπούκα του Ιβάν Σαββίδη με το πιστόλι που άφησε τους πάντες ατιμώρητους θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Μπουκάρει ένας ιδιοκτήτης

με τη πιστόλα στον αγωνιστικό χώρο και διακόπτει ένα ματς. Απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με Grexit όλο το ποδόσφαιρο, δεν ανοίγει μύτη. Αγοράζει ο ίδιος μια ομάδα ακόμη στο πρωτάθλημα διαλύοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού. Grexit λέει η Νέα Δημοκρατία και αλλάζει τον νόμο επιβάλλοντας σε όλους την υποχρέωση να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που επιβεβαιωμένα πλέον είναι νοθευμένο.

Όταν λοιπόν συμβαίνουν αυτά, ότι ακολουθεί είναι απλά αστείο. Φώναξαν λέει τον Ντέμη στο Μαξίμου. Να τους πει τι ο Ντέμης που πέρσι δούλευε στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη; Ότι θα μπει στη μέση; Δεν είναι τρελός. Ότι θα προτείνει λύσεις; Σε ποιους σε εκείνους που αλλάζουν τους νόμους όποτε τους γουστάρει; Ότι θέλει να εμπλακεί; Δεν έχει λόγο. Εκτός αν η έμμισθη θέση είναι επιπέδου Μέλο Περέιρα λέω εγώ. Για 22.500 ευρώ τον μήνα σίγουρα κάποιος θα το σκέφτονταν.

Η πλάκα είναι ότι τον Ντέμη τον ήθελε και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπλακεί το 2016 όταν τελική η περίφημη διοικούσα επιτροπή κατέληξε στα χέρια του Δρόσου. Εκείνου που τον Ιούλη ήθελε να χρεώσει την ΕΡΤ με 65 εκατ ευρώ για να έχει τα ισόποσα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για μια τριετία.

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν. Μια από τα ίδια. Και ο μεγαλοδύναμος να βάλει το χέρι του. Γιατί όλοι αυτοί μπορεί να μην καταλαβαίνουν. Αλλά όσοι ζουν στα γήπεδα ξέρουν ότι μόλις ξεκίνησε ο δυσκολότερος Φλεβάρης στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα