H δεύτερη ευκαιρία του Βασιλαντωνόπουλου

10:50 5/9/2019 - Πηγή: In.gr

Το 2015, με την επιστροφή της ΑΕΚ στη Σούπερ Λιγκ, η Ένωση απέκτησε τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο από το Απόλλωνα. Έναν παίκτη που είχε ξεχωρίσει στη Football League με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», έχοντας κάνει και ένα μεγάλο ματς κόντρα στον Δικέφαλο. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πίστεψαν στον νεαρό, τότε, άσο, επενδύοντας πάνω του.

Η εν λόγω

«επένδυση» επί της ουσίας δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ από την ΑΕΚ. Μπορεί ο Βασιλαντωνόπουλος να μην κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα πλάνα των προπονητών που πέρασαν από τον πάγκο του Δικεφάλου από τότε μέχρι και πέρυσι, όμως η ΑΕΚ στήριξε τον παίκτη. Κάτι που απέδειξε με το να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του.

Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε δύο σούπερ σεζόν στη Λαμία, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής πορείας που είχε πέρυσι η ομάδα της Φθιώτιδας. Είτε ως εξτρέμ, είτε ως μπακ-χαφ, ο Έλληνας άσος έδωσε πολύτιμες λύσεις και φέτος, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής.

Η απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ και δη του Νίκου Κωστένογλου είναι ο παίκτης να αξιοποιηθεί και να πάρει την ευκαιρία που αναζητά. Μια δεύτερη ουσιαστικά ευκαιρία στην ΑΕΚ, για να δείξει τι αξίζει και να κερδίσει μια σταθερή θέση στο ρόστερ. Ο «Κωστέ» πιστεύει στον Βασιλαντωνόπουλο, μιας και εκτιμά πως μπορεί να βρει από τον Έλληνα άσο πολύτιμες λύσεις στις πτέρυγες.

Ειδικά σε περιπτώσεις που η ΑΕΚ αγωνίζεται με 3-5-2 και ο Μπακάκης μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας. Σε αυτή την περίπτωση ο Βασιλαντωνόπουλος αναμένεται να αποτελεί την εναλλακτική του Παουλίνιο. Τον παίκτη δηλαδή που θα δίνει «ανάσες» στον Πορτογάλο άσο.

Άλλωστε η θέση του δεξιού μπακ-χαφ, σε αυτόν τον σχηματισμό, είναι εκείνη που μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα ο Βασιλαντωνόπουλος. Γι’ αυτό και ο Κωστένογλου ποντάρει πάνω του, με τον 27χρονο παίκτη να εντάσσεται στο rotation της ομάδας. Όλα δείχνουν πως ο Βασιλαντωνόπουλος θα πάρει και μάλιστα σύντομα τις ευκαιρίες του, αφού υπολογίζεται κανονικά από τον Κωστένογλου για την επόμενη μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα