DIW : Περισσότερη τηλεργασία για τον περιορισμό της πανδημίας

02:02 26/5/2020 - Πηγή: In.gr

Για να σταματήσει η πανδημία του κοροναϊού, το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνου προτείνει όλο και περισσότερη εργασία από το σπίτι.

«Mέσω της εργασίας κατ΄οίκον μειώνεται η συχνότητα επαφών μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους κατοικίας γεγονός που θα μπορούσε να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροναϊού», σύμφωνα με έρευνα του φημισμένου «Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Να δοθούν κίνητρα

«Αυτός είναι προφανώς ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του ποσοστού μόλυνσης.

Μια δυνατότητα για να το υποστηρίξουμε πολιτικά είναι να δοθούν επιχορηγήσεις για την αγορά εξοπλισμού για την κατ΄οίκον εργασία.»

» Επιπλέον, θα μπορούσε να γίνει πιο ελκυστική μέσω της δυνατότητας φορολογικών ελαφρύνσεων. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι η αυξημένη εργασία από σπίτι δεν έχει σημαντικό οικονομικό κόστος για μια οικονομία», δήλωσε κατά την παρουσίαση της έρευνας ο Κλάους Μίχελσεν, ένας από τους συντάκτες της.

Οι οικονομικοί ερευνητές αξιολόγησαν τις μετακινήσεις ατόμων από διάφορες περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές συνέβαλαν σημαντικά στην εξάπλωση του κοροναϊού.

«Ειδικά την ημερολογιακή εβδομάδα 12, οι λοιμώξεις που προέκυψαν έμμεσα από τις διαπροσωπικές επαφές των μετακινουμένων προσώπων λόγω εργασίας ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων», αναφέρεται στη μελέτη.

Ως μετακινήσεις εργαζομένων αξιολόγησε το DIW και εκείνες που γίνονται προς περιοχές όπου γίνονται προσφορές του λιανικού εμπορίου αλλά και τους τόπους παροχής υπηρεσιών.

«Στην πρώτη περίπτωση, η εξάπλωση του ιού είναι λιγότερο πιθανή διότι η παραμονή στα καταστήματα διαρκεί τις περισσότερες φορές μόνο λίγα λεπτά, ενώ αντίθετα στην δεύτερη της παροχής υπηρεσιών, η πιθανότητα μετάδοσης είναι μεγαλύτερη, αφού οι εργαζόμενοι εργάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα σε μεγάλες αίθουσες ή σε κοινά γραφεία επί πολλές ώρες», συμπεραίνει το Ινσιτούτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα