Charlie Hebdo: Σκιτσογράφος περιγράφει με δάκρυα στα μάτια την επίθεση και συγκλονίζει

22:46 8/9/2020 - Πηγή: In.gr

Σκιτσογράφος, η οποία επέζησε από το μακελειό στο Charlie Hebdo, περιέγραψε στο δικαστήριο πώς οι ισλαμιστές τρομοκράτες την ανάγκασαν να ανοίξει την πόρτα των γραφείων της εφημερίδας υπό την απειλή όπλου.

Η Corinne Rey είπε σε δικαστήριο του Παρισιού ότι ήταν σίγουρη πως πρόκειται να πεθάνει, όταν οι αδελφοί Chérif και Saïd Kouachi μπήκαν στο κτίριο λέγοντας: «Θέλουμε το Charlie Hebdo».

Σύμφωνα με τον Guardian, οι δραματικές λεπτομέρειες έρχονται

την πέμπτη ημέρα της δίκης 14 υπόπτων που κατηγορούνται για συνεργεία στη δολοφονία 17 ανθρώπων στις επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι, το 2015.

Η συγκλονιστική περιγραφή

Η Rey είπε πως μετείχε στην εβδομαδιαία σύσκεψη που έγινε στο Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου 2015, αλλά έφυγε νωρίτερα για να πάρει την κόρη της από τον παιδικό σταθμό.

Καθώς έφευγε από το κτίριο στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδελφούς Kouachi, με τον έναν να την πιάνει από το χέρι και τον άλλον να στέκεται δίπλα της.

«Είχαν τα όπλα τους στραμμένα πάνω μου. Είπαν ‘θέλουμε το Charlie Hebdo. Θέλουμε τον Charb» κατέθεσε, αναφερόμενη στον Στεφάν Σαρμπονιέ, σκιτσογράφο που δολοφονήθηκε στην επίθεση.

Πιστεύοντας ότι επρόκειτο να σκοτωθεί, όπως λέει, έπεσε στα γόνατα και έβαλε τα χέρια στο κεφάλι της. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω, ότι θα με εκτελέσουν εκεί, στον πρώτο όροφο» είπε κλαίγοντας.

Αντ’ αυτού, ένας από τους ένοπλους τής είπε: «Σταμάτα να αστειεύεσαι, αλλιώς θα σε σκοτώσουμε».

Την ανάγκασαν να ανέβει πάνω

Οι αδελφοί Kouachi την ανάγκασαν να ανέβει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, λέγοντας: «Προσβάλατε τον προφήτη, είμαστε η αλ-Κάιντα της Υεμένης»,αναφερόμενοι στα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το Charlie Hebdo.

«Επαναλάμβαναν ‘Θέλουμε τον Charb’. Ήμουν συντετριμμένη. Έβαλα τον κωδικό της πόρτας, με έσπρωξαν μέσα» κατέθεσε.

Η Rey τούς είδε να πυροβολούν πρώτα τον Simon Fieschi, τον διαχειριστή της ιστοσελίδας της εφημερίδας. Ο Fieschi επέζησε της επίθεσης, αλλά υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη μέση.

«Άκουσα έναν πυροβολισμό και είδα τον Simon να πέφτει από τη θέση του» είπε.

Στη συνέχεια, περιέγραψε πώς κρύφτηκε κάτω από ένα γραφείο, όταν οι ένοπλοι μπήκαν στην αίθουσα σύνταξης. «Άκουσα τον θόρυβο από τις καρέκλες, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι. Άκουσα πυροβολισμούς, είπαν ‘Ο Αλλάχ είναι μεγάλος’. Έτρεμα κάτω από το γραφείο. Άλλοι ήρθαν εκεί και κρύφτηκαν πίσω από ένα ντουλάπι» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα