Brexit: Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία

21:02 12/3/2019 - Πηγή: In.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία επί του ανανεωμένου σχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για το εάν στηρίζουν τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής που πέτυχε η Μέι με τις Βρυξέλλες.

Σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί, επίκειται νέα ψηφοφορία

την Τετάρτη για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.,

Εάν και αυτό το σενάριο απορριφθεί, οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν, με νέα ψηφοφορία, αυτή τη φορά την Πέμπτη 14 Μαρτίου, για το αν θα αιτηθούν ή όχι πίστωση χρόνου με παράταση του Άρθρου 50 – δηλαδή καθυστέρηση του Brexit, πέραν της 29ης Μαρτίου.

Σε περίπτωση που ανάψουν «πράσινο φως» σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και 4η ψηφοφορία επί της ανάλογης αίτησης της Βρετανίας κατά την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης και 21ης Μαρτίου.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει νέα ήττα, στην οποία οδηγείται, προειδοποίησε πως «μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επεσήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο σενάριο της παράτασης, σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ.

«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε.Θα μπορούσαΝ να επιβάλουν και τις προϋποθέσεις», ανέφερε η Μέι και συνέχισε:

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε σε δεύτερο δημοψήφισμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα