Brexit: Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Γιούνκερ εν αναμονή της ψηφοφορίας

20:14 15/1/2019 - Πηγή: In.gr

Έντονη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί το βράδυ στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα, η Τερέζα Μέι θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα χάσει την αναμέτρηση, καθώς δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα δεδομένα στους αριθμούς των βουλευτών που έχουν ήδη κάνει σαφές ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία της (από 130 έως πάνω

από 200 ψήφοι).

Στην περίπτωση αυτού του σεναρίου η χώρα θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά, την ώρα που απομένουν λιγότεροι από δυόμισι μήνες μέχρι την ημέρα που προβλέπεται το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια κίνηση ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επέστρεψε νωρίτερα από το προγραμματισμένο στις Βρυξέλλες, από το Στρασβούργο όπου βρισκόταν, προκειμένου να χειριστεί ζητήματα που σχετίζονται με το Brexit μετά την αποψινή ψηφοφορία, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είναι σημαντικό να είναι διαθέσιμος και να εργαστεί στις Βρυξέλλες κατά τις επόμενες ώρες» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Efectivamente @JunckerEU volvió esta tarde a Bruselas para gestionar la situación después del voto en la Cámara de los Comunes. Importante que esté disponible y trabajando en Bruselas en las próximas horas. @TimmermansEU le representará en el debate con @sanchezcastejon mañana. https://t.co/yynQj3FYli

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) January 15, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα