Bookfriends.gr: Οι Έλληνες βιβλιοφάγοι έχουν τώρα το δικό τους site!

19:21 5/6/2020 - Πηγή: In.gr

Όταν έρθει η ώρα να αναζητήσεις κριτικές για ένα βιβλίο, εσύ που κοιτάς πρώτα; Όταν θες να συζητήσεις για τα αγαπημένα σου αναγνώσματα και να ανταλλάξεις τις δικές σου απόψεις γύρω από αυτά, ποια εφαρμογή ανοίγεις; Μέχρι… χθες, έπρεπε να βασίζεσαι σε πολλά και διαφορετικά site, όπως ξένες πλατφόρμες, όπου συνήθως το περιεχόμενο είναι στα αγγλικά, ή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Από σήμερα, όμως, ξεχνάς το πήγαινε-έλα σε διαφορετικές ιστοσελίδες, μιας και ήρθε το Bookfriends.gr!

Το

Bookfriends.gr φιλοδοξεί να ενώσει όλους τους βιβλιοφάγους της χώρας σε μία σελίδα, η οποία έρχεται να προσφέρει κάτι που έλειπε από την κοινότητα των Ελλήνων αναγνωστών. Μέσα από την πλατφόρμα θα μπορείς να αναζητήσεις χιλιάδες βιβλία, σύγχρονα, αλλά και παλιότερα. Όπως διαβάζουμε στην σελίδα, το Bookfriends φιλοξενεί αυτή τη στιγμή, 300 χιλιάδες τίτλους, από 105 χιλιάδες συγγραφείς, οι οποίοι ανήκουν σε 75 διαφορετικές κατηγορίες. Και αυτός ο κατάλογος θα γίνεται όλο και πιο μεγάλος με τον καιρό.

Η αναζήτηση ενός βιβλίου είναι μόνο η αρχή. Σκοπός του Bookfriends.gr είναι να δώσει αξία σε όλες τις κριτικές και να αποτελέσει έναν χώρο για όλες τις απόψεις. Μόλις βρεις το βιβλίο που σε ενδιαφέρει, θα μπορείς να το βαθμολογήσεις με αστέρια, από το 1 μέχρι το 10. Επιπλέον, μπορείς να εμπλουτίσεις την περιγραφή ενός βιβλίου που θα τοποθετήσεις στη εικονική βιβλιοθήκη σου με σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Στο προσωπικό σου προφίλ θα μπορείς επίσης να φτιάξεις μία λίστα επιθυμιών, για να κρατάς σε μία σειρά τα βιβλία που σχεδιάζεις να διαβάσεις. Για τα πιο “hot” βιβλία που σε ενδιαφέρουν, μπορείς ακόμα και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις, ακολουθώντας τα. Το follow δεν περιορίζεται σε βιβλία, καθώς μπορείς επίσης να ακολουθήσεις συγγραφείς, εκδότες, αλλά, και άλλους χρήστες, έτσι ώστε να μαθαίνεις άμεσα πότε προστίθεται μία νέα κριτική.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών είναι ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό του Bookfriends. Πέρα από το follow, θα μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με έναν χρήστη και να αναγνωρίσεις, μέσω “like”, τα σχόλια τα οποία βρήκες χρήσιμα.

Φτιάχνοντας κι εσύ το προφίλ σου, μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να μοιράζεσαι τις απόψεις σου για τα βιβλία που διαβάζεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα e-mail ή, διαφορετικά, μπορείς να κάνει εγγραφή και με τον Facebook λογαριασμό σου. Μάλιστα, όσο πιο πολύ συμμετέχεις, γράφοντας κριτικές για βιβλία, θα ανεβαίνεις επίπεδο και θα αποκτάς καινούργια “badges” στο προφίλ σου. Αυτό θα σου δώσει πρόσβαση σε αποκλειστικά προνόμια και προσφορές, στο μέλλον. Αν σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις, τότε τσέκαρε το Bookfriends.gr και φτιάξε το λογαριασμό σου.

Και όλα τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή, καθώς το Bookfriends.gr μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του. Ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη που θα έχει η πλατφόρμα, αλλά, ήδη από τα πρώτα δείγματα, οι εντυπώσεις μας είναι πολύ θετικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα