Ana de Armas: Το νέο Bond Girl είναι… εντυπωσιακό

11:31 24/2/2020 - Πηγή: In.gr

Οταν μιλάμε για success stories του Χόλιγουντ, λίγα μπορούν να συγκριθούν με αυτό που ζει η κουβανή ηθοποιός Ανα ντε Αρμας. Πριν από λίγα χρόνια δεν γνώριζε καν αγγλικά και μάθαινε με φωνητική διδασκαλία, χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει, τις ατάκες της για την ταινία του Ιλάι Ροθ «Μην ανοίξεις» (2015), ένα μάλλον κακό ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς.

Εκτοτε έχει προσθέσει στο βιογραφικό της μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, χάρη στην εντυπωσιακή ερμηνεία

της στη μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία «Στα μαχαίρια» σε σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον (για να κερδίσει τον ρόλο πέρασε οντισιόν μέσω Skype), και περιμένει με ανυπομονησία τον Απρίλιο. Δίοτι τότε θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες παντού στον κόσμο (στην Ελλάδα στις 2/4) το «No Time to Die» του Κάρι Φουκουνάγκα, η 25η κινηματογραφική περιπέτεια με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ και η παραγωγή που αναμένεται να την αναδείξει σε σταρ πρώτου μεγέθους.

Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του 007. Μια καλή συγκυρία για την πανέμορφη Ντε Αρμας, αφού ο βρετανός ηθοποιός υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την επιλογή της. Είχαν τελειώσει τα γυρίσματα του «Knives Out» έναν μήνα πριν από το κάστινγκ της και η ομαλή και ευχάριστη συνεργασία τους έφερε την αυθόρμητη έγκριση που της χάρισε τον ρόλο της Παλόμα. Πολλοί βέβαια μπορεί να τη θυμούνται από την παρουσία της στο «Blade Runner 2049» του Ντενί Βιλνέβ. Υποδυόταν ένα ολόγραμμα ονόματι Τζόι, τη σύντροφο του Ράιαν Γκόσλινγκ, όμως κατάφερε να του δώσει ψυχή πλάθοντας έναν αξιομνημόνευτο χαρακτήρα.

Baby Spice από την Αβάνα

Η Ντε Αρμας γεννήθηκε στη Σάντα Κρουζ ντελ Νόρτε της Κούβας τον Απρίλιο του 1988 και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα Αβάνα. Ο πατέρας της είναι δάσκαλος και η μητέρα της δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Οι εκ μητρός παππούδες της είναι Ισπανοί και χάρη σε αυτούς απέκτησε και την ισπανική υπηκοότητα, κάτι που σφράγισε μετέπειτα τη μοίρα της. Εχει αγοράσει σπίτι στην Αβάνα, εκεί ζουν ακόμη οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς της. Την αλλαγή της χρονιάς την πέρασε εκεί, σε ένα πάρτι σε ταράτσα της παλιάς πόλης χορεύοντας και πίνοντας. Κάθε φορά ταξιδεύει στην πατρίδα της με αποσκευές γεμάτες – μεταφέρει προμήθειες που τυχόν χρειάζονται. Το πιθανότερο είναι πως την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχει μετακομίσει εκεί, τουλάχιστον για λίγο καιρό. Μισή ώρα απόσταση από την παραθαλάσσια πόλη στην οποία μεγάλωσε, παριστάνοντας ως παιδί την Baby Spice σε ένα συγκρότημα που είχε φτιάξει με τις φίλες της τραγουδώντας το «Wannabe» χωρίς να έχει ιδέα τι σημαίνουν οι στίχοι.

Ηξερε από πολύ νωρίς ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και στα 14 της ανακοινώνει στους δικούς της ότι θέλει να φοιτήσει στην Εθνική Σχολή Θεάτρου της Κούβας, όπερ και εγένετο. Μόλις ενηλικιώθηκε πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στην Ισπανία, διαβατήριο είχε άλλωστε. Φθάνει στη Μαδρίτη, βρίσκει ατζέντη και μέσα σε μία εβδομάδα κλείνει έναν χαρακτηριστικό ρόλο σε μια τηλεοπτική σειρά που έμελλε να κάνει πάταγο, το «El Internado». Γίνεται σταρ εν μιά νυκτί, οι επιτυχίες στη μικρή οθόνη διαδέχονται η μία την άλλη, όμως οι φιλοδοξίες της δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί. Το 2014 μετακομίζει στο Λος Αντζελες με τα αγγλικά της σε νηπιακό επίπεδο. «Επειτα από οκτώ χρόνια καριέρας στην Ισπανία, η Αμερική ήταν η καλύτερη άσκηση για τον εγωισμό μου. Οσα είχα κάνει πριν απλά δεν μετρούσαν. Αυτό, για να είμαι ειλικρινής, υπήρξε αναζωογονητικό. Ξαφνικά βρέθηκα σε μια τάξη να μαθαίνω τον Αόριστο. Καθόμουν στο θρανίο, κρατούσα σημειώσεις και διάβαζα τα μαθήματά μου» έχει πει σε συνέντευξή της. Ηταν ωστόσο τόσο αποφασισμένη που σε μερικούς μήνες μιλούσε σαν βέρα Καλιφορνέζα.

Η ζωή στη Μέκκα του σινεμά δεν της φαίνεται ιδανική. «Εχω κάποιους υπέροχους φίλους και μου έχουν συμβεί κάποια απίστευτα πράγματα στο Χόλιγουντ, όμως ο τρόπος ζωής και η έκθεση και οι καταστάσεις που διαρκώς σχετίζονται με τη δουλειά δεν μου ταιριάζουν. Εμένα μου αρέσει να μιλάω για τη ζωή, την τέχνη, τα μωρά και τα κατοικίδια ζώα. Η ηθοποιία είναι η δουλειά που αγαπώ να κάνω αλλά δεν μπορώ να μιλάω γι’ αυτήν όλη την ώρα. Είναι ωραίο να έχεις χαβιάρι, αλλά όχι με κάθε γεύμα» ξεκαθάρισε πρόσφατα στο «Vanity Fair» εξηγώντας γιατί θέλησε να γυρίσει για λίγο στη γενέτειρά της.

Ισως αυτή η ανάγκη να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν παραμυθιάστηκε ποτέ στην πραγματικότητα από το αμερικανικό σινεμά. «Βλέπαμε πολλές ταινίες από τις ΗΠΑ στην τηλεόραση. Φιλμ με τον Τομ Χανκς, την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Ρίτσαρντ Γκιρ ή τον Κιάνου Ριβς και το «Μάτριξ». Περιέργως όμως για μένα όλα αυτά ήταν απλώς κινηματογραφικές ιστορίες. Δεν μπορούσα να ταυτιστώ μαζί τους γιατί δεν μιλούσαν για τη δική μου πραγματικότητα. Οι ηθοποιοί τους οποίους θαύμαζα και ήθελα να γίνω σαν αυτούς ήταν οι κουβανοί ηθοποιοί, οι οποίοι αφηγούνταν πράγματα που ήξερα κι εγώ από τη ζωή μου. Τους έβλεπα στον δρόμο και ήξερα ότι ήταν αληθινοί. Αυτοί ήταν τα είδωλά μου» έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της.

Η Λατίνα που δεν παίζει τη Λατίνα

Η Ντε Αρμας αποτελεί κάπως ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει στερεοτυπικούς ρόλους φλογερής Λατίνας. «Ειλικρινά, δεν πρόκειται για κάτι που προσπαθώ να αποφύγω επειδή ντρέπομαι. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Κουβανή, μια Λατίνα, και πάντα θα είμαι. Μόνο που έχουμε πολύ περισσότερα να προσφέρουμε από το να παίζουμε απλώς υπηρέτριες ή πόρνες. Προτιμώ να μη συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι γιατί θα ήθελα να εκπροσωπώ την κουλτούρα μου με πιο θετικό τρόπο. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεχόμουν πολλές προτάσεις για τέτοιους ρόλους, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το βλέπω ως ανταμοιβή για τον καιρό που περίμενα και κρατούσα σθεναρή αντίσταση. Μου προτείνουν ρόλους τους οποίους θέλω στα αλήθεια να παίξω και δεν είναι απαραίτητα Λατίνες. Είμαι ηθοποιός και θέλω να παίζω οποιονδήποτε χαρακτήρα χωρίς προϋποθέσεις καταγωγής και άλλους τέτοιους περιορισμούς» δήλωσε πρόσφατα.

Την εμπειρία της στα γυρίσματα του 25ου «Bond» την έχει χαρακτηρίσει πολύ ιδιαίτερη. «Αναγκάζεσαι να αλλάξεις τελείως τρόπο λειτουργίας και σωματικά και διανοητικά. Ηταν μεγάλη πρόκληση το να μου ζητηθεί να υποδυθώ ένα Bond Girl σε μια φάση αλλαγής. Εχοντας ήδη γνωρίσει και συνεργαστεί με τον Ντάνιελ Κρεγκ δεν υπήρχε τίποτα αμήχανο ή περίεργο όταν πήγα στο σετ. Δεν χρειάστηκε να σπάσει ο πάγος. Ολα ήταν εύκολα και φυσικά. Ο Ντάνιελ είναι ο πιο εργατικός και επαγγελματίας ηθοποιός που μπορεί κανείς να φανταστεί. Μπορεί να πονάει επειδή έχει σπάσει κάποιο οστό, να είναι εξαντλημένος από την κούραση και παρ’ όλα αυτά θα δώσει πάντα το «παρών». Αντιμετωπίζει με τόση σοβαρότητα τη δουλειά του και κερδίζει έτσι τον σεβασμό όλων. Ημουν πολύ τυχερή που είχαμε ήδη χτίσει μια καλή σχέση πριν από τη συγκεκριμένη συνεργασία μας» έχει περιγράψει. Θα άξιζε να πούμε πως τις περισσότερες ατάκες του ρόλου της τις έχει επιμεληθεί προσωπικά η πολύ δημοφιλής και πολυβραβευμένη ηθοποιός, σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, επομένως αναμένουμε ένα κορίτσι του Μποντ δυναμικό, με αυτοπεποίθηση, μια ηρωίδα με φεμινιστικό άρωμα.

Οσον αφορά τα προσωπικά της, γνωρίζουμε αρκετούς έρωτές της. Υπήρξε ένας διετής γάμος με τον ωραίο ισπανό ηθοποιό Μαρκ Κλοτέτ, ο οποίος έληξε με διαζύγιο το 2013, μια σοβαρή σχέση με τον εικαστικό Αλεχάντρο Πινέιρο Μπέλο και άλλη μία με τον ισχυρό αμερικανό ατζέντη Φράνκλιν Λατ. Παλαιότερα είχε υπονοηθεί από τα media ότι είχε έρθει πιο κοντά με τον Σκοτ Ιστγουντ, τον γοητευτικό γιο του Κλιντ Ιστγουντ και συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Overdrive» (2017), ενώ πρόσφατες φήμες τη θέλουν ζευγάρι με τον Μπράντλεϊ Κούπερ – το φλερτ τους λέγεται ότι ξεκίνησε τη βραδιά απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η Τζέιμι Λι Κέρτις, συμπρωταγωνίστριά της στο φιλμ «Στα μαχαίρια», τη χαρακτήρισε «ξεχωριστή»: «Πιστεύω πως θα εξελιχθεί σε κάποια σαν τη Σοφία Λόρεν, σε ένα από αυτά τα σπάνια φαινόμενα που κατακτούν όλον τον κόσμο. Διαθέτει απίστευτο βάθος και είναι εξόχως ήπιος χαρακτήρας και παρανοϊκά όμορφη, αλλά παραμένει παράλληλα ένα κορίτσι από την Κούβα με πείσμα, επιμονή και ένταση».

Οσες φορές έχει ερωτηθεί σχετικά με το #ΜeΤoo έχει απαντήσει πως οι γονείς της τής έμαθαν από νωρίς δύο πράγματα: πώς να βάζει όρια στη συμπεριφορά των ανδρών και πώς να απαιτεί αυτό που θέλει. Η ίδια έχει περιγράψει τον εαυτό της ως αποτελεσματική και ικανή, με φιλοσοφία «no bullshit» που λένε και οι Αγγλοσάξονες. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει καλή σχέση. «Τα social media έχουν το καλό ότι σου επιτρέπουν να ελέγχεις εσύ τη δική σου πλατφόρμα. Eχεις τη δύναμη να δείξεις ποιος είσαι και τι πιστεύεις και ο καθένας να αποφασίσει τον αφορά την περίπτωσή σου ή όχι. Μεγάλωσα βέβαια στην Κούβα χωρίς Internet, με πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις και επαφές, και φοβάμαι μερικές φορές ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μπεις στον πειρασμό να ζεις επιφανειακά και να κάνεις πράγματα μόνο και μόνο για να τα ποστάρεις μετά» έχει πει. Το προφίλ της στο Instagram πάντως μετράει περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ακολούθους.

Αυτή την περίοδο η λατίνα καλλονή έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ «Βαθιά νερά», σε σκηνοθεσία Εϊντριαν Λάιν, με συμπρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ. Υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι, τον Βικ και τη Μελίντα, που κάνουν τα στραβά μάτια ο ένας στις απιστίες του άλλου μέχρι που κάποιοι εραστές της Μελίντα αρχίζουν να βρίσκονται δολοφονημένοι υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Παίζει επίσης με την Ελεν Χαντ στο «The Night Clerk». Στο Netflix θα τη δούμε στο πολιτικό δράμα «Sergio», ενώ πολυαναμενόμενη θεωρείται ήδη η συμμετοχή της στο «Blonde» (κι αυτή η ταινία θα γίνει διαθέσιμη μέσω της δημοφιλούς ψηφιακής πλατφόρμας), όπου έχει κληθεί να ενσαρκώσει τη Μέριλιν Μονρόε. Το φιλμ του Αντριου Ντόμινικ έχει βασιστεί στο πολυσυζητημένο βιβλίο της Τζόις Κάρολ Οουτς. Οσοι έχουν δει κάποιες σκηνές μιλούν για πραγματική μεταμόρφωση. Η Ντε Αρμας βυθίστηκε τόσο πολύ στον ρόλο που έβαλε μέχρι και το σκυλάκι της, το οποίο το λένε Eλβις, να παίξει το pet της πιο εμβληματικής ξανθιάς σταρ όλων των εποχών – το έλεγαν Μαφία και της το είχε χαρίσει ο Φρανκ Σινάτρα. Η 32χρονη από την Κούβα μοιάζει ασταμάτητη. Μπορεί σε έναν χρόνο να μιλάμε για το Οσκαρ της.

ΤΟ ΒHMAGAZINO ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ

Keywords
ana, girl, ana, girl, vanity fair, το βημα, success, ροθ, skype, ελλαδα, time, σταρ, blade, runner, baby, vanity, οφείλεται, ηπα, φιλμ, τομ, τζουλια, γκιρ, σθεναρή, σετ, media, φλερτ, instagram, μπεν, αφλεκ, night, netflix, δραμα, συμμετοχή, pet, βημα, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, instagram, διαβατηριο, γαμος, δουλεια, εθνικη, ζωα, ηθοποιοι, ηθοποιος, ηπα, θριλερ, ισπανια, μητερα, μωρα, σινεμα, σταρ, στιχοι, σφαιρα, ταινιες, τηλεοραση, τυχη, φημες, φλερτ, ωρα, runner, time, αβανα, αμερικη, αξιζε, απιστευτο, απιστευτα, απλα, αρωμα, αυτοπεποιθηση, αφλεκ, βιβλιο, βραδια, γεγονος, γινει, γινεται, γκιρ, γονεις, γυρισματα, δασκαλος, δυναμη, δικη, δωσει, δυναμικο, ευκολα, ειλικρινης, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, επιτυχια, τεχνη, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεα, ιδια, ηθοποιια, θετικο, θρανιο, φιλμ, ηπιος, κουβα, μαδριτη, ματια, μαφια, μεκκα, μηνες, μοιρα, μπεν, μπριτζ, μυθιστορημα, ξεκινημα, παντα, οθονη, οκτω, ολογραμμα, ομορφη, οντισιον, ορια, οφείλεται, παιδι, πεισμα, ψυχη, ποναει, ροθ, ρολο, σετ, σειρα, σθεναρή, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, τομ, υπηκοοτητα, φυσικα, φωνητικη, φορα, χαβιαρι, χρυση, baby, ερωτες, φιλοι, pet, media, μοιαζει, netflix, night, παιχνιδι, success, θελω να, ωραιο, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα