Ζυμώνουν το οικονομικό μας κραχ

Της Μιχαλούς
Μας τις έριξαν πάλι τις σφαλιάρες μας… Ο οίκος Standard & Poor΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «BB-», από «ΒΒ+» επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση παραμένει σε Creditwatch με πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης.

Τα δύο τρίτα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του BBC «προφητεύουν» στάση πληρωμών για την Ελλάδα. Τη χρεοκοπία
της Ελλάδας στηρίζουν στις προβλέψεις τους ότι η χώρα πιθανότατα δεν θα καταφέρει να πληρώσει όλα τα χρέη της. Το κυριότερο επιχείρημα τους δε είναι πως : «η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έρθει επειδή δεν θα καταφέρει να πιάσει τους απαιτούμενους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους».
Ζυμώνουν για τα καλά την ελεγχόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα και μας λένε ορθά κοφτά ότι η αγορά χρόνου μας τελείωσε!
Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του Χανς Βέρνερ Σιν, διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (IFO) του Μονάχου ο οποίος επισημαίνει ότι: «Η Ελλάδα εμφανίζει μεγάλη έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού υπάρχουν δύο λύσεις: Τα σκληρά οικονομικά μέτρα, παράλληλα με μείωση των μισθών και των τιμών, τα οποία ωστόσο οδηγούν στην ύφεση. Κάτι τέτοιο θα έφερνε τη χώρα στα πρόθυρα ενός εμφύλιου πολέμου. Ο δεύτερος δρόμος είναι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, η υποτίμηση του νομίσματός της, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της. Βέβαια, τα χρέη για τους Έλληνες δεν θα σβήνονταν. Τα χρέη έχουν συμφωνηθεί και είναι σε ευρώ. Η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι ένα από τα σενάρια, δεν είναι μονόδρομος (...) Η σημερινή λύση που ακολουθείται, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα μέχρι το 2013.».

http://www.topontiki.gr/article/15271





Keywords
Τυχαία Θέματα