Ζητούνται σύμμαχοι στον "αγώνα ζωής" του μικρού Χριστόφορου [video]

'Ενα ακόμη μικρό παιδί στηρίζει τον αγώνα για την ζωή του στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας: Μαζί για τον Χριστόφορο...

Αντιμέτωποι με τον χειρότερο εφιάλτη, μια σοβαρή αρρώστια του 5χρονου γιου τους που χρήζει επώδυνης και δαπανηρής θεραπείας στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Αναστασία Βασκούδη κάνουν έκκληση στην ανθρωπιά όλων μας να μπορέσουν να στηρίξουν τον αγώνα ζωής του μικρού Χριστόφορου.
Ο 5χρονος Χριστόφορος πριν 3 μήνες διαγνώστηκε με «Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους» ή διεθνώς Diffuse Intrinsic
Pontine Glioma - D.I.P.G, έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου. Έχει μεταβεί στην πόλη Μοντερέι, στο Μεξικό, για να ακολουθήσει την απαραίτητη θεραπεία που θα του δώσει ξανά ελπίδα για τη ζωή. Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις από τις πολλές θεραπείες που χρειάζεται να κάνει και το κόστος για το σύνολο των θεραπειών είναι δυσβάσταχτο για την οικογένεια.
Η οικογένεια μπορεί να στηριχθεί είτε με ένα ελάχιστο χρηματικό ποσόν ή έστω μια κοινοποίηση της είδησης σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Οι γονείς του παιδιού για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά και αμφιβολία θέτουν τα ιατρικά και οικονομικά στοιχεία στην διάθεσή όποιου θέλει να τα δει.
Η ιστορία του 5χρονου Χριστόφορου μέσα από τα λόγια των γονιών του:
Όταν στις 29 Ιουνίου, ο γιατρός στην Ελλάδα μας κοίταξε στα μάτια και μας είπε ότι το πολύτιμο παιδί μας που ακόμα δεν έχει γίνει 5 χρονών έχει έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου και ότι του δίνει 9-12 μήνες ζωής, δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν ούτε την ψυχική καταρράκωση ούτε την αγωνία και την απελπισία που μας κυρίευσαν. Τo όνομα του εφιάλτη μας: “Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους” ή διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Glioma - D.I.P.G. το οποίο αφορά σε ένα σπάνιο είδος όγκου εγκεφάλου που εμφανίζεται σε παιδάκια ηλικίας 4-10 ετών χωρίς δυνατότητα εγχείρησης και με τις συμβατικές θεραπείες αναποτελεσματικές.
Όταν γίνεσαι γονιός, κατανοείς τον ισχυρό δεσμό με το παιδί σου,την απόλυτη αθάνατη αγάπη που έχεις και αυτή τη μνημειώδη επιθυμία που βρυχάται μέσα σου για να προστατέψεις αυτό το παιδί με κάθε κόστος. Έτσι… τα δύσκολα συναισθήματα μετά τη διάγνωση έδωσαν γρήγορα την θέση τους στην δύναμη,στη ελπίδα, στην πίστη και στον ατέρμονο αγώνα με εχθρό τον χρόνο για να βρούμε τον τρόπο να σωθεί ο Χριστόφορος μας.
Ο Χριστόφορός μας….. που μέσα σε 5 μόλις μέρες άρχισε να μην περπατάει καλά, να μην πιάνει καλά, να μην μπορεί να μιλήσει όπως μιλούσε. Που μέσα σε λίγες μέρες έκανε επέμβαση για να αφαιρεθεί το υγρό από το κεφαλάκι του.
Μετά από πολλή έρευνα και επικοινωνία με διάφορα κέντρα αναφοράς σε όλο τον κόσμο καταφέραμε να βρούμε μια ελπίδα, ένα φώς, μια πρωτοποριακή θεραπεία για το DIPG, σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού (Institutode Oncología Intervencionista). Μία θεραπεία (ενδοαρτηριακός χημειοεμβολισμός σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία) με πολύ καλά και ελπιδοφόρα μέχρι τώρα αποτελέσματα στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε για να κάνουμε το θαύμα μας.
Με την συγκινητική οικονομική υποστήριξη των συναδέλφων, οικογενειών και φίλων καταφέραμε να έρθουμε πριν από 2 μήνες στο Mεξικό.
Το αγγελούδι μας ανταποκρίνεται πολύ καλά στις πρώτες θεραπείες του. Ο όγκος έχει σταματήσει να διογκώνεται και σταδιακά νεκρώνει. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσει τις πολύτιμες αυτές θεραπείες του.
Είμαστε στην δύσκολη θέση να βρισκόμαστε σε μία μακρινή ξένη χώρα έχοντας καλύψει οικονομικά μόνο τις τέσσερις από τις πολλές θεραπείες του παιδιού μας ενώ αδυνατούμε ως οικογένεια να του παρέχουμε την συνέχιση των θεραπειών του γιατί τα έξοδα τους είναι για εμάς τεράστια (350.000 € ).
Πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι ο Χριστόφορος μας θα γράψει ιστορία ενάντια στο DIPG τον επιθετικό αυτό παιδικό όγκο εγκεφάλου και θα εμπνεύσει πολλά άλλα παιδάκια. Θα βγεί νικητής!
Είμαστε ο Κώστας και η Αναστασία οι γονείς του Χριστόφορου (και της νεοφώτιστης αδερφούλας του Ανδριάνας) αλλά κυρίως οι μεγαλύτεροι θαυμαστές και σύμμαχοί του και στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του!
Παρακαλούμε να γίνετε και εσείς σύμμαχοί του!
Θα ήταν ευλογία για εμάς η πίστη σας ότι θα βγει νικητής, οι ευχές σας, η στήριξή σας και η διάδοση του μηνύματός μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά
Oι γονείς: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος & Αναστασία Βασκούδη
→ Όλα τα ιατρικά και οικονομικά στοιχεία είναι στην διάθεσή σας. Παρακαλούμε για την ζήτησή τους μέσω των email: [email protected] & team[email protected]
Τηλ μέσω whatsup-viber (μετα τις 17:00 GR) (+306948385218) (005218126616591)
→ Οποιοδήποτε ποσό μεγαλύτερο από τις ανάγκες μας θα δοθεί ως δωρεά για την ερεύνα αυτής της σπάνιας παιδικής ασθένειας, του DIPG, για να μην υπάρξει ούτε ένα παιδάκι στο μέλλον που θα πεθάνει από αυτή.
→ Ευχαριστούμε θερμά τον Φάρο Ζωής για την πολύτιμη στήριξή του στον αγώνα μας.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ.Λογ: 6173141772841
IBAN: GR7801711730006173141772841
BIC: PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ
AITΙΟΛΟΓΙΑ: ΔΩΡΕΑ
#teamchristoforos #fightDIPG
Δείτε το μήνυμα των γονιών του Χριστόφορου:

Δείτε το μήνυμα του Φάρου Ζωής:
Keywords
Τυχαία Θέματα