"Βελτιστοποίηση ενός πολύ καλού μέτρου"

Tου Κώστα Χρονόπουλου
Μέσα στη μαυρίλα υπάρχουν και κάποιες ειδήσεις /μέτρα που μας ανακουφίζουν...
Αναφέρομαι στο μέτρο μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Πέραν των -προφανών- θετικών επιπτώσεων από οικονομικής (εσόδων) σκοπιάς, αλλά - κυρίως- από κοινωνικής (να μην ξεπαγιάζουμε) υπάρχει και μία άλλη παράμετρος η οποία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα:
Το ζήτημα
της Υγείας.
Γνωστές ασφαλώς οι επιπτώσεις από την αλόγιστη (πλην αναγκαστική ως εναλλακτική λύση θέρμανσης) χρήση τζακιών.
Είχα αναλύσει σε άρθρο μου, τότε που αναγγέλθηκε και εφαρμόστηκε το μέτρο της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, τις αρνητικές επιπτώσεις του εγχειρήματος.
Οι, τότε, κυβερνώντες (ιδιαζόντως ευφυείς και κατάλληλοι, σε σημείο, που υπερέβαινε και τον κύριο ....... "καταλληλότερο") δεν άκουγαν. Στο τέλος ο Υφ/γος των Οικονομικών παραδέχτηκε -πάντα εκ των υστέρων, .... καθυστερημένοι - ότι ήταν λάθος τους τα παράλογα και ανάλγητα μέτρα και μάλιστα ανέφερε και το ποσό των οικονομικών επιπτώσεων στον προϋπολογισμό (!!!).
Καμιά αναφορά, ουδεμία ευαισθησία, για το ότι πάγωσαν συμπολίτες μας. Εννοείται ότι δεν απασχόλησε τους κρατούντες το γεγονός των επιπτώσεων στην υγεία από την καύση κάθε είδους - και βαφής - ξύλων.
Ήταν και αυτό (εκτός από τον ΕΝΦΙΑ κα) ένα από αυτά που δεν έχουν μέχρι τώρα καταλάβει γιατί έχασαν τις εκλογές (!).
Το αναφέρω για να βοηθήσω σε ...τυχόν μελλοντική αφύπνισή τους (Σ.Σ Κάτι για το οποίο σφόδρα αμφιβάλλω).
Δεν υφίσταται ουδεμία διάθεση κομματικής αντιπαράθεσης ή στήριξης του άλφα , βήτα ή δείνα κόμματος, αφού έχω εδώ και χρόνια αποστασιοποιηθεί από το "Κ.Σ" = Κομματικό -και όχι Πολιτικό - Σύστημα".
Π ρ ό τ α σ η:
Επειδή αντιπαθώ τα ημίμετρα, θα συμβούλευα τους νυν κυβερνώντες (αφού τους συγχαρώ για την ορθή τους απόφαση) να την ολοκληρώσουν με μία σημαντικότερη, της οικονομικής, προσφορά στην υγεία.
Να απαγορευτεί η συστηματική χρήση τζακιών, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. (Σ.Σ Ας συμβουλευτούν ειδικούς για το ζήτημα της μόλυνσης, ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος του κινδύνου και να αντιληφθούν τις ευθύνες τους)

ΥΓ Για να δελεάσω τους κυβερνώντες θα τους προτείνω -ως bonus που με άκουσαν - να βάλουν ειδικό φόρο ΤΖΑΚΙΟΦΟΡΟ στους ΤΖΑΚΙΟΧΡΗΣΤΕΣ. Θα είναι ίσως ο μοναδικός φόρος που θα γίνει ασμένως δεκτός.
Παράλληλα οι κρατούντες θα χτυπήσουν με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια: - Αύξηση Κρατικών Εσόδων.
- Προστασία Υγείας του λαού.
- Πολιτικό κέρδος από ένα ο λ ο κ λ η ρ ω μ έ ν ο κ ο ι ν ω ν ι κ ό μέτρο.
- Ελπίζω να προχωρήσουν, προσχωρώντας και υιοθετώντας την πρότασή μου.
Keywords
Τυχαία Θέματα