Βαρύ το πλήγμα στον τουρισμό: "Βουτιά" 40% στις κρατήσεις

Διογκώνεται καθημερινά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία στην...
Ελλάδα με τους παράγοντες της αγοράς να φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τόσο σε επίπεδο κρατήσεων όσο και σε επίπεδο ποιότητας παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων που παρακολουθεί με αγωνία τα στοιχεία, τις τελευταίες ημέρες η πτώση του ρυθμού των κρατήσεων φτάνει κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες το 30%-40%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει
ότι το τελευταίο πενθήμερο δεν έχουν καταχωρηθεί στα συστήματα των ξενοδοχείων έως και 240.000 κρατήσεις.

Αντίστοιχα μεγάλη - αν όχι και μεγαλύτερη - είναι η πτώση του ρυθμού των κρατήσεων για αεροπορικά εισιτήρια με τις εταιρείες να εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται κυρίως στους Έλληνες ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν μειώσει στο ελάχιστο ακόμα και τη σκέψη για ταξίδια.

Η ίδια κατάσταση και στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις για δωμάτια, όπως καταγράφει το Έθνος, με την πτώση να φτάνει έως και το 50% καθώς επιβαρυντικά λειτουργεί το γεγονός ότι είναι πλέον αδύνατον να γίνουν κρατήσεις σε ξένες αεροπορικές εταιρείες με ελληνικές πιστωτικές κάρτες.

«Χειρόφρενο» στα φορτηγά-λεωφορεία

Προβληματισμός εντωμεταξύ επικρατεί και στους υπευθύνους των ΚΤΕΛ και τους ιδιοκτήτες φορτηγών οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αδυναμία πραγματοποίησης δρομολογίων τις επόμενες ημέρες.

Αν και τα λεωφορεία από τον Κηφισό για την ώρα αναχωρούν κανονικά για όλους τους προορισμούς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος προειδοποιεί για ενδεχόμενα προβλήματα με την εκτέλεση των δρομολογίων από την προσεχή Τρίτη.

«Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Με 60 ευρώ ημερησίως δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα για των μεταφορέων για καύσιμα, διόδια και ακτοπλοϊκούς ναύλους. Κανείς πλέον δεν δέχεται πίστωση και τα προβλήματα θα διογκώνονται καθώς από τα 32.000 οχήματα, τα 25.000 είναι αυτοαπασχολούμενα» δηλώνει στο Έθνος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Πέτρος Σκουληκίδης.

«Κραυγή αγωνίας» και από το Επιμελητήριο Κυκλάδων που σε ανακοίνωσή του κάνει λογο για προβλήματα τροφοδοσίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων, όπως κρεατικά και φάρμακα λόγω της μη δυνατότητας πληρωμής των προμηθευτών του εξωτερικού εξαιτίας της τραπεζικής αργίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα