Βάλτε λεμόνι στα βάζα σας! Μάθετε γιατί!

Τα φρέσκα λουλούδια δίνουν πάντα μια ανάσα δροσιάς και ζωντάνιας μέσα στο σπίτι!...
Το να τα βάλεις μέσα σε ένα βάζο στο καθιστικό είναι μια πολύ χαρούμενη νότα για το χώρο, είναι όμως μια νότα που δεν κρατάει και τόσο καθώς τα λουλούδια έχουν την τάση, ως φυσικοί οργανισμοί, να μαραίνονται γρήγορα. Υπάρχει όμως τρόπος να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωή τους με τον πιο απλό και φυσικό τρόπο!

Μέσα σε ένα βάζο με λουλούδια αναπτύσσονται διάφοροι μικροοργανισμοί λόγω της στασιμότητας του νερού αλλά και των στοιχείων που αποβάλλονται από τα λουλούδια, αυτή είναι και η αρχή της «σηψαιμίας»
τους. Ένας τρόπος για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων και να κρατηθούν τα λουλούδια σας ζωντανά για περισσότερο καιρό είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι αλλά… όχι μόνο του!

Πως λειτουργεί: Ο χυμός του λεμονιού αυξάνει τα επίπεδα οξύτητας του νερού και αποτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη βακτηριδίων ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως λευκαντικός παράγοντας. Χωρίς την παρουσία βακτηριδίων, μέσα στο βάζο, τα λουλούδια σας θα παραμείνουν για περισσότερο καιρό ανθισμένα.

Τι να κάνετε: Αν θέλετε τα λουλούδια σας να παραμείνουν ζωντανά για ακόμη περισσότερο καιρό τότε φτιάξτε το παρακάτω διάλυμα.

Πώς να φτιάξετε το διάλυμα: Σε μία κανάτα βάλτε το νερό (που καλό θα είναι να είναι χλιαρό) προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρης και τέλος τη χλωρίνη. Ανακατέψετε ελαφριά με μία κουτάλα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και μεταγγίστε το διάλυμα σε καθαρό βάζο. Βάλτε τα λουλούδια σας μέσα και χαρείτε τα!

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φυσικό χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη με έτοιμο συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού ή με αναψυκτικό λεμονάδας τροποποιώντας τη δοσολογία του νερού, βάζοντας ¾ του λίτρου νερό και το υπόλοιπο ¼ με το αναψυκτικό.

Πότε πρέπει να το αλλάξετε: Όσο οι μέρες περνούν η στάθμη του διαλύματος θα μειώνετε. Όταν αυτό αρχίσει να συμβαίνει τότε προσθέστε λίγο νερό και ¼ κ.γ. χλωρίνη. Αν παρατηρήσετε πως το υγρό μέσα στο βάζο αρχίζει να θολώνει τότε φτιάξτε το διάλυμα εκ νέου. Ξεπλύνετε καλά τα κοτσάνια των λουλουδιών και κόψτε λίγο τις άκρες τους. Τέλος, βάλτε τα λουλούδια στο βάζο με το διάλυμα αφού πρώτα το έχετε πλύνει με ζεστό νερό και σαπούνι.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα