Τύμπανα πολέμου: Ο Πούτιν στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Β. Κορέα [video]

Ενισχύσεις και εξοπλισμό στα σύνορα της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα στέλνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς η Μόσχα φοβάται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ...

Ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται ότι θα υπάρξει μαζικό κύμα προσφύγων απ’ τη Βόρεια Κορέα εφόσον ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύσει στρατιωτικό χτύπημα στην Πιονγκγιάνγκ.

Αυτό συνέβη μία ημέρα αφότου η Κίνα έστειλε 150.000 στρατιώτες στα νότια
σύνορά της, για να αντιμετωπίσουν το κύμα Βορειοκορεατών που το Πεκίνο φοβάται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τη μεθόριο σε περίπτωση πολέμου.

Η «Daily Pakistan» να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όλο το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή ερμηνεύεται ως «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», όπως αναφέρει σε άρθρο της.

Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, φαίνεται πως η Ρωσία ενισχύει με στρατεύματα και εξοπλισμό τη μεθοριακή της γραμμή.

Όμως πέρα απ’ τις ανησυχίες για κύμα εξόδου προσφύγων προς τη Ρωσία, οι επιτελείς προειδοποίησαν τον Πούτιν ότι σε περίπτωση αμερικανικού πλήγματος σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν το ραδιενεργό νέφος μπορεί να φθάσει γρήγορα στη Ρωσία.

Ο ειδικός αναλυτής σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, Κονσταντίν Ασμόλοφ, είπε: «Αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν με πυραύλους τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, τότε το ραδιενεργό νέφος θα φθάσει μέσα σε δύο ώρες στο Βλαδιβοστόκ».

Το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, όπου η Ρωσία διαθέτει τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, απέχει λιγότερο από 160 χιλιόμετρα από τη Βόρεια Κορέα. Μάλιστα, ο Ασμόλοφ, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης «πεινασμένοι αιτούντες άσυλο θα πλημμυρίσουν τη Ρωσία».

O εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού στρατού, Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ αρνήθηκε να αποκαλύψει τους ακριβείς λόγους της μετακίνησης των στρατευμάτων και του εξοπλισμού. Είπε όμως ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ασκήσεις του στρατού στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης στη Σιβηρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα