Τρομακτική τιμωρία εγκληματία στη Σαουδική Αραβία

Την πλέον σκληρή τιμωρία που προβλέπει ο ισλαμικός νόμος επιφύλασσαν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας στον Μοχάμεντ Ρασάντ Καϊρί Χουσέιν, που βρέθηκε ένοχος για τον σοδομισμό και τη δολοφονία ενός Πακιστανού...
Οι Αρχές της πόλης Τζισάν, στον Νότο της Σαουδικής Αραβίας, επέβαλαν στον δράστη δημόσιο αποκεφαλισμό με ξίφος στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια τη σταύρωση του πτώματος τού, γεννημένου στην Υεμένη, Χουσέιν, που είναι ο 28ος άνθρωπος που αποκεφαλίζεται φέτος στη χώρα.

Ο αποκεφαλισμός είναι η επίσημη τιμωρία στην υπερ-συντηρητική Σαουδική Αραβία
για εγκλήματα όπως ο βιασμός, αλλά η σταύρωση είναι πολύ πιο σπάνια. Όμως η ταυτόχρονη αυτή ποινή επιβλήθηκε επειδή ο Χουσέιν υπέπεσε σε δυο εγκλήματα, τόσο σοδομισμό όσο και δολοφονία. Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών τιμωρούνται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία, η οποία εφαρμόζει τη σαρία (ισλαμικό νόμο).

Τον περασμένο Ιανουάριο το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την εκτέλεση δι' αποκεφαλισμού της Ριζάνα Ναφίκ, μιας νεαρής υπηρέτριας από τη Σρι Λάνκα, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός μωρού τεσσάρων μηνών το 2005, του οποίου είχε τη φροντίδα. Η Ναφίκ αρχικά ομολόγησε την πράξη της κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε, λέγοντας ότι η ομολογία της είχε αποσπασθεί μετά από βασανιστήρια στην ανάκριση και ότι το μωρό πνίγηκε κατά λάθος όταν το τάιζε με το μπουκάλι του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η νεαρή γυναίκα ήταν ανήλικη όταν συνέβη το γεγονός το 2005, όπως βεβαιώνει και το πιστοποιητικό γέννησής της και το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τη θανατική ποινή για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα