Τρελάθηκε ο καιρός: Από αύριο έρχεται καύσωνας

Θα μας τρελάνει ο καιρός! Ενώ χθες και σήμερα βροχές και καταιγίδες πλήττουν...
τη χώρα, με τη θερμοκρασία να είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας από βδομάδα και καύσωνα στα τέλη του μήνα!
Χθες, Σάββατο, αφρικανική σκόνη "έπνιξε" την Αττική, συνοδευόμενη από βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους σε ολόκληρη τη χώρα! Το σκηνικό της κακοκαιρίας συνεχίζεται και σήμερα, παρόλα αυτά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook
πως τα δύο μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα κάνουν λόγο για επερχόμενο καύσωνα!

Χαρακτηριστικά, ο γνωστός μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει πως "συνεχίζουν να επιμένουν κάποια μετεο-σενάρια για θερμή εισβολή προς στα τέλη του Μάη και τις αρχές του Ιούνη. Κάποια από αυτά θέλουν ακόμα και πρώιμο καύσωνα!

Πιο συγκεκριμένα, τα δυο μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα (το αμερικάνικο και το ευρωπαΪκό) συμφωνουν οτι μετά την αλλαγή του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο απο την ερχόμενη εβδομάδα και κυρίως προς τα τέλη του μήνα.

Εντύπωση όμως προκαλεί το σενάριο του ευρωπαϊκού μοντέλου για θερμοκρασίες που ισως να φλερτάρουν και με επίπεδα καύσωνα τις τελευταίες μέρες του φετινού Μάη και τις πρώτες του φετινού Ιούνη (δείτε στις εικόνες το σενάριο του ευρωπαικού μοντέλου που θέλει στα τέλη του μήνα και στις αρχές του επόμενου τον υδράργυρο στην Αττική να φτάνει και τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ το αμερικάνικο μοντέλο δεν θέλει τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου).

Αν και είναι σχετικά νωρίς για να βγάλουμε ακριβή συμπερασματα με την τάση για ζέστη ωστόσο να υπάρχει στο προγνωστικό τραπέζι, θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως και την ερχόμενη Παρασκευή-Σάββατο όπου σιγά σιγά θα πρέπει να έχει ξεκαθαρισει αν ο φετινός Μάιος θα δώσει την σκυτάλη στον Ιούνιο απλά με φυσιολογική ζέστη, πολύ ζέστή η με πρώιμο καύσωνα, τον πρώτο της φετινής σαιζόν
Keywords
Τυχαία Θέματα