Τουρκία: Καινούργιες σχεδιάσεις πολεμικών πλοίων απ’ την RMK Marine

Νέα σχέδια πολεμικών σκαφών παρουσιάστηκαν στο περίπτερο των τουρκικών ναυπηγείων RMK Marine, εταιρεία του ομίλου Κοτς. Παρουσιάστηκαν τα σχέδια μιας νέας...
πυραυλαυκάτου και μια νέας κορβέτας. Επίσης παρουσιάστηκε το σχέδιο μιας αναβαθμισμένης κορβέτας.

Η πυραυλάκατος TTHB-1 / FMC 69 θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων και θα μπορεί να αντιμετωπίζει πλοία επιφανείας, αλλά και υποβρύχια επιτηρώντας τα
τουρκικά χωρικά ύδατα και την τουρκική ΑΟΖ. Βασική της αποστολή θα είναι η αντιμετώπιση αντιπάλων πλοίων επιφανείας.

Το μοντέλο του σκάφους που παρουσιάστηκε στην έκθεση φέρει κεραία του νέου, υπό ανάπτυξη ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα της Aselsan, δύο τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-επιφανείας Harpoon, ένα πυροβόλο των 76 χλστ. της Oto Melara, δύο πολυβόλα των 12,7 σε αυτόματους πύργους, έναν εκτοξευτή πυραύλων επιφανείας-αέρος RAM της Raytheon.

Το σκάφος θα έχει μήκος 69 και πλάτος 15,5 μέτρων, πλήρωμα 38 ατόμων και αυτονομία 800 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα 20 κόμβων.

Ένα άλλο σχέδιο των ίδιων ναυπηγείων αφορά ένα σκάφος για την τουρκική ακτοφυλακή. Πρόκειται για ένα περιπολικό μήκος 66 και πλάτους 10,1 μέτρων, μέγιστης ταχύτητας 30 κόμβων, με αυτονομία 2.500 ναυτικών μιλίων.

Το περιπολικό θα φέρει δύο δίδυμους εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-επιφανείας, ένα πυροβόλο Oto Melara των 76 χλστ. τρεις αυτόματους πυργίσκους πολυβόλων των 12,7 χλστ. και πυραύλους επιφανείας- αέρος. Επίσης θα μπορεί να μεταφέρει ένα ελικόπτερο βάρους μέχρι 10 τόνων.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα