Το στικάκι USB-"δολοφόνος" απειλεί τους υπολογιστές - Τι να προσέξετε... [video]

Μοιάζει με ένα απλό στικάκι USB, όπως αυτά που κουβαλάμε στις τσέπες μας ή έχουμε στο...
μπρελόκ με τα κλειδιά μας. Ωστόσο, αντί να αποθηκεύει πληροφορίες και έγγραφα, στο εσωτερικό το κρύβει κάτι πολύ χειρότερο: έναν μηχανισμό που εγγυάται την καταστροφή σχεδόν όποιου υπολογιστή τοποθετηθεί.

Το στικάκι αυτό φέρνει το χαρακτηριστικό όνομα USB Kill (USB Φόνος) και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα καίει -κυριολεκτικά- όλα τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή.

Η εταιρεία που το κατασκεύασε εξήγησε ότι στόχος της ήταν να παράσχει έναν σίγουρο τρόπο να καταστραφούν μηχανές που ενδεχομένως έχουν πέσει θύμα κακόβουλής επίθεσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αντί για μηχανισμός ασφαλείας, το στικάκι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις σε προσωπικούς υπολογιστές και για καταστροφή δεδομένων που δεν υπήρχε τρόπος να ανακτηθούν.

Το χειρότερο είναι ότι η εταιρεία που κατασκεύασε το USB Kill ανακοίνωσε ότι τώρα έχει νέα ακόμα πιο ισχυρή έκδοσή του, η οποία, ισχυρίζεται ότι, πλέον μπορεί να κάψει και μηχανήματα της Apple, τα οποία έμοιαζαν να μην επηρεάζονται από το πρώτο στικάκι.

Σημειώνεται ότι το USB Kill κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές: η μία είναι λευκή και έχει το σήμα της εταιρείας επάνω και η άλλη είναι ένα απλό ανώνυμο μαύρο στικάκι USB. Όπερ σημαίνει ότι καλό είναι να αποφεύγετε να συνδέετε αγνώστου προελεύσεως USB στον υπολογιστή σας.
Keywords
Τυχαία Θέματα