Το αγόρι που νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου χάρη στην κάνναβη

Ο Deryn Blackwell, δέκα χρονών τότε, διαγνώστηκε το 2010 με λευχαιμία. Ήταν μια τόσο σπάνια μορφή της νόσου...
αυτή που τον «χτύπησε», που οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν μία στα επτά δισεκατομμύρια.

Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε η μητέρα του Callie Blackwell, «The Boy In 7 Billion», όταν ο γιος της διέψευσε όλα τα προγνωστικά και έγινε καλά. Σύμφωνα με την ίδια, η ανάρρωσή του οφείλεται στη θεραπεία με κάνναβη.

Παλεύοντας με τη νόσο ο Deryn είχε δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές,
χωρίς αποτέλεσμα. Όπως γράφει η μητέρα του, έλαβαν τότε μια απόφαση «που θα τρομοκρατήσει πολλούς γονείς που το διαβάζουν»: Ναι, έδωσαν στον γιο τους κάνναβη και το αποτέλεσμα, όπως λένε, ήταν να βελτιωθεί η υγεία του και, κυρίως, να σωθεί.

Η Callie έφτιαξε εκχύλισμα κάνναβης όταν δόθηκαν στον γιο της τρεις ημέρες ζωής. Ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, είχαν ήδη προγραμματίσει μέχρι και την κηδεία του.

«Μόλις το αποδεχτείς, έρχεται η ηρεμία, με αυτή την έννοια είναι ωραία. Ύστερα από τέσσερα χρόνια θεραπείας…είναι αρκετά» δήλωσε ο Deryn.

Η θεωρία της μητέρας του ήταν πως δεν είχε πια τίποτα να χάσει αφού ο γιος της ούτως ή άλλως πέθανε. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι πιθανό να οδηγήσει και σε νέες ιατρικές έρευνες σχετικά με αυτή την πτυχή της κάνναβης.

Οι ιατρικές χρήσεις της δεν είναι επακριβώς γνωστές, αν και είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως λειτουργεί ως αναλγητικό και βοηθά στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή «This Morning», η Callie ανέφερε πως τα αποτελέσματα της κάνναβης «της πήραν το μυαλό». «Δεν ήταν αυτό που περίμενα» περιέγραψε. «Μέσα σε μισή ώρα είχε ηρεμήσει, το άγχος μαλάκωσε, μπορούσε να χαλαρώσει».

Ο οργανισμός του Deryn άρχισε να παράγει λευκά αιμοσφαίρια σαν από θαύμα. Για να δει αν όντως υπήρχε συσχετισμός ανάμεσα στο φάρμακο και τη βελτίωση στα αποτελέσματα των εξετάσεών του, η Callie σταμάτησε να του δίνει το εκχύλισμα και πράγματι, η μέτρηση μειώθηκε.

Η ανάρρωση του 17χρονου ήταν ολοκληρωτική και πλέον η Callie λέει πως ο γιος της είναι «εντελώς υγιής».
Keywords
Τυχαία Θέματα