Το Reuters έκανε ρεπορτάζ για το κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Ποιοί είναι;

Θέμα στο πρακτορείο Reuters έγινε το "κόμμα των πειρατών" σε ρεπορτάζ με τίτλο "Ελληνικά κόμματα-και πειρατές-ξεπηδούν πριν τις εκλογές". Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για ένα κόμμα, που...
δεν κλίνει ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά, αντίθετα ζητάει διαφάνεια στην κυβέρνηση και μεγαλύτερη ελευθερία στη χρήση του διαδικτύου.

"Ονειρεύομαι μια διαφορετική Ελλάδα,
με διαφορετικούς πολιτικούς", είπε ο Δημήτρης Βαγιενάς, 40 χρονών απολυμένος, στην πρώτη συνάντησή των μελών του κόμματος. Το κόμμα αριθμεί μέχρι στιγμής περίπου 650 μέλη και αυτή την εβδομάδα ψήφισαν για το αν θα κατέβουν στις εκλογές.

"Ήρθαμε για να μείνουμε", λέει στο Reuters ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανέστης Σαμουρκασίδης, 42 ετών.

Μάλιστα το καταστατικό του κόμματος έχει ήδη συνταχθεί και στόχος τους είναι να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας.

Στην ιστοσελίδα τους αναφέρεται πως οι προσπάθειες για την ίδρυσή του ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η συντομογραφία του κόμματος είναι "ΠΕΙΡ" και "η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.

Παράλληλα, έμβλημα του κόμματος είναι ένα μαύρο ιστίο το οποίο στα αριστερά του έχει ένα μαύρο ιστό, με το σύνολό τους να σχηματίζει το γράμμα Ρ.

http://www.apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα