Τι δείχνει το αγαπημένο του χρώμα για το χαρακτήρα του

Ρώτα ένα παιδί «ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;» και κατά πάσα πιθανότητα θα σου...
απαντήσει σύμφωνα με το χρώμα της ομάδας του, της μπάλας ή της κούκλας του.

Για να ανακαλύψεις όμως ποιο είναι στην πραγματικότητα το αγαπημένο του χρώμα, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις τελευταίες του ζωγραφιές. Ποια απόχρωση του αρέσει να χρησιμοποιεί πιο πολύ;

Ξέρεις, αυτή τη προτίμηση μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την ψυχολογία του παιδιού, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο «Η θεραπευτική δύναμη του χρώματος» της Betty Wood.

Για
να δούμε τι λένε τα χρώματα (και τα μη χρώματα) για την ψυχολογία και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού:
– Άσπρο
Όσοι προτιμούν το άσπρο είναι οργανωτικοί, λογικοί και μεθοδικοί. Ως σύμβολο της αθωότητας, συνδέεται με την επιθυμία για απλότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

– Μαύρο
Μάλλον μεγαλώνετε έναν μικρό καλλιτέχνη με μεγάλες ευαισθησίες. Οι ψυχολόγοι λένε ότι η προτίμηση στο μαύρο δείχνει εσωστρέφεια και φαντασία.

– Κόκκινο
Δυναμισμός, υγεία, αγάπη για τη ζωή αλλά και έντονο, μπορεί και ακραίο, ταπεραμέντο. Δείχνει ένα παιδί με φιλοδοξίες, γεμάτο αισιοδοξία και επιμονή.

– Πράσινο
Πιστό και ειλικρινές, είναι ένα έντιμο και ευγενικό παιδί, υπομονετικό και πολύ δοτικό, με τρόπους και καλή συμπεριφορά.

– Κίτρινο
Χαρά, σοφία, φαντασία: να τι συμβολίζει το κίτρινο, που επιλέγουν τα παιδιά με φωτεινή προσωπικότητα, χιούμορ, διάθεση για περιπέτεια, που αγαπούν τη σκέψη και τη δοτικότητα.

– Ροζ
Τρυφερό και στοργικό παιδί (αγόρι και κορίτσι), είναι ευγενικό, γοητευτικό και μελλοντικά πολύ προστατευτικό με τους οικείους του.

– Μπλε
Λάτρης της αρμονίας, διαθέτει κοινωνική ευαισθησία, κατανόηση και υπομονή, αγαπά την τάξη και την καθαριότητα και είναι τρυφερό και στοργικό.

– Πορτοκαλί
Συμβολίζει την πολυτέλεια, τη νεότητα, τον δυναμισμό, την κοινωνικότητα, την περιέργεια, την αεικινησία ενώ όσοι το προτιμούν είναι συνήθως πολύ δημοφιλείς στους γύρω τους.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα