ΘΡΗΝΟΣ: Ενας νεκρός πυροσβέστης στην κατάσβεση του φλεγόμενου Boeing της Emirates [photos+video]

Μεγάλη αναστάτωση και ένταση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Emirates...

Η βρετανική εφημερίδα Independent έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στο αεροσκάφος, με το Boeing 777 να τυλίγεται στις φλόγες. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την πόλη Τριβάρντουμ της Ινδίας με προορισμό του Ντουμπάι. Σύμφωνα
με την κυβέρνηση του Ντουμπάι, όλοι οι 282 επιβάτες και το 18μελές πλήρωμα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες βγήκαν από το αεροσκάφος μέσα σε 45 δευτερόλεπτα -αν και κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο...

Θρήνος για έναν πυροσβέστη

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ντουμπάι ενός αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ σήμερα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα. Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας.

Τα δύο σενάρια
Ειδικοί εμπειρογνώμονες αναμένεται να αναλάβουν την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα, το οποίο παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης της Emirates.

Ηδη τα σενάρια που ακούγονται για το τι μπορεί να συνέβη και το αεροσκάφος να τυλίχθηκε στις φλόγες είναι δύο:

Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης
Φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα
Αυτό που φαίνεται σίγουρο, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, είναι ότι ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι επρόκειτο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Το χρονικό του ατυχήματος

Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροσκάφος τύπου 777 της Emirates με 275 επιβαίνοντες, στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, μετά από ανώμαλη προσγείωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η φωτιά ξέσπασε από την ανώμαλη προσγείωση του αεροσκάφους. Λίγα λεπτά νωρίτερα οι πιλότοι είχαν αντιληφθεί -πιθανότατα- κάποια βλάβη και ζήτησαν να προσγειωθούν εκτάκτως.

Η πτήση είχε ξεκινήσει από την Ινδία. Όλες οι πτήσεις προς τον τερματικό σταθμό του Ντουμπάι έχουν εκτραπεί, ενώ στο σημείο εργάζονται δυνάμεις περιστατικών εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβαίνοντες προέρχονταν από τις παρακάτω χώρες:

226 - Ινδία
24 – Μεγάλη Βρετανία
11 - ΗΑΕ
6 - ΗΠΑ
6 – Σαουδική Αραβία
5 - Τουρκία
4 - Ιρλανδία
2 - Αυστραλία
2 - Βραζιλία
2 - Γερμανία
2 - Μαλαισία
2 - Ταϊλάνδη
1 - Κροατία
1 - Αίγυπτος
1 – Βοσνία Ερζεγοβίνη
1 - Λίβανος
1 - Φιλιππίνες
1 – Νότια Αφρική
1 - Ελβετία
1 - Τυνησία

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

Το αεροσκάφος μετά την κατάσβεση της φωτιάς

Χθες, ένα Boeing 777-300 της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Βομβάη. Η πτήση Ντουμπάι-Μάλε κατευθύνθηκε προς τη Βομβάη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι επιβάτες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης , καπνός εντοπίσθηκε στο εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

Plane crash-lands at #Dubai airport - footage via @rsddar. #دبي pic.twitter.com/j386ahiX6G— Faisal Irshaid (@faisalirshaid) 3 Αυγούστου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα