Θεσσαλονίκη: 14 ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί

της Άννης Καρολίδου
Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης έχουν βγει προς πώληση τουλάχιστον 14 ξενοδοχειακές μονάδες. Πολλά ξενοδοχεία λυγίζουν κάτω από την οικονομική κρίση, η μεγάλη μείωση των εσωτερικών μετακινήσεων έχει πλήξει τις...
μονάδες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα 14 να αναζητούν αγοραστές σε μία απρόθυμη να επενδύσει αγορά.

Με βάση την έρευνα που έχει κάνει η Voria.gr
στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πωλούνται τουλάχιστον 14 μονάδες.

Οι 5 από αυτές βρίσκονται στο Δήμο Θερμαϊκού ( Περαία, Αγία Τριάδα, Νέοι Επιβάτες), 3 στο κέντρο της πόλης, 2 στο Ωραιόκαστρο από τις 4 συνολικά που βρίσκονται στη περιοχή, ενώ ακόμη 4 ξενοδοχεία προς πώληση βρίσκονται σε Χορτιάτη, Αμπελοκήπους και Καλαμαριά. Ξενοδοχεία στις υψηλότερες κατηγορίες, στις χαμηλές, μικρά, μεγαλύτερα, παλιά αλλά και νέα όπως και ένα υπό κατασκευή.

Πιο ευάλωτα στην κρίση αποδείχθηκαν τα ξενοδοχεία στις τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, δηλαδή αυτά στο Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της μεγάλης εποχικότητας. Σημειώνεται ότι οι μονάδες που επιλέγουν να λειτουργούν στη διάρκεια όλου του χρόνου, βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο κόστος.

Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ότι προσφορά υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει, είναι ζήτηση. Στις γνωστές μεταβιβάσεις ήταν εκείνη του 4αστερου «Galaxias Beach Hotel» στην Αγία Τριάδα, το 2010, που πέρασε στην ιδιοκτησία του Ηρακλή Σαββίδη, συγγενή του γνωστού μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και προσωρινού μισθωτή του «Μakedonia Pallas». Το άλλοτε Galaxias, ονομάζεται πλέον «Santa Beach Hotel». Επίσης, επενδυτής έχει τοποθετηθεί στο κεντρικό «Ζaliki Boutique Hotel» το οποίο συνεχίζει να ελέγχεται από την οικογένεια Παπαδοπούλου.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, για να μπορέσουν να ...περάσουν τον κάβο, ποντάρουν πλέον στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, έχοντας εδώ και καιρό κάνει μεγάλες μειώσεις στις τιμές, που αγγίζουν και ξεπερνούν το 50% σε σύγκριση με εκείνες που ίσχυαν πριν μια τριετία.
voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα