Θερμαϊκός: Έξαρση της εγκληματικότητας

Πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά κλοπών, ληστειών και κακοποιήσεων ηλικιωμένων σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού...

Χωρίς κανείς να αισθάνεται την ανάγκη να πληροφορήσει επίσημα με δελτίο τύπου για τις παραβιάσεις οικογενειακού ασύλου και τις βιαιότητες εναντίον κυρίως ηλικιωμένων, από μαρτυρίες που συγκεντρώσαμε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί.

Τρεις περιπτώσεις παραβίασης οικιακού ασύλου, κακοποίηση των ηλικιωμένων ιδιοκτητών προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή μας αναφέρθηκε ότι έγιναν στην περιοχή της Μηχανιώνας με
δράστες νεαρούς που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μπερλίνα τριών όγκων χρώματος βυσσινί με πινακίδες νομού Θεσσαλονίκης και φορούσαν κουκούλες. Άλλες δύο κλοπές από αγνώστους στο ίδιο σπίτι έγιναν σε διάστημα δύο εβδομάδων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας με λεία τα λίγα τιμαλφή των ιδιοκτητών.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι προσβλέπουν στην αποφασιστική συμβολή και παρέμβαση των αστυνομικών αρχών που δεν φαίνεται να ασκείται σοβαρά. Και αναγκαστικά, όπως πολλοί μας αποκάλυψαν, κοιμούνται με τις καραμπίνες κάτω από το προσκεφάλι τους.

Ερωτώμενοι κάτοικοι των περιοχών αυτών αποδίδουν την αύξηση καθώς και τη μη εξιχνίαση και ανεύρεση των δραστών σ' αυτά (και ενδεχομένως σε άλλα που δεν γνωρίζουμε) τα ανησυχητικά περιστατικά, στον εφησυχασμό των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής που ασχολούνται περισσότερο με την επιβολή προστίμων (τροχαίες παραβάσεις κλπ) παρά με την ουσιαστική αστυνόμευση του Θερμαϊκού.

activistika.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα