Θα φορολογήσουν και τους άνεργους!

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Άνεργοι οι οποίοι συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης και έπαιρναν περίπου 500 ευρώ...
θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και 1.200 ευρώ φόρο αφού θα ενεργοποιηθουν τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%!

Ανεργοι χωρίς κανένα άλλο εισόδημα που απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία) ή ακόμη και οι
απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, όπου αμείφθηκαν πέρσι ακόμη και με 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα φτάνει ακόμη και στα 1.200 ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε το dikaiologitika.gr. Όπως τονίζεται, στις οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1. Δηλαδή, τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ.

Έτσι, ο άνεργος που συμμετείχε σε επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας θα φορολογείται με βάση ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Το ποσό του φόρου των 1.200 ευρώ προκύπτει από την φορολόγηση του ποσού με 26% συν την προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο που θα του επιβληθεί και θα φτάνει το 55%.
Μάλιστα, αν ο άνεργος έχει και αυτοκίνητο θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να δώσει λύση στο παραπάνω ζήτημα αφού η φορολόγηση θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την επιτυχία των φετεινών προγραμμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα