«Τεράστιο το δέσιμό μου με την ομάδα»

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν χρειαζόταν μία νίκη με ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό για να αποδείξει ότι είναι...
καλός προπονητής. Για όσους δεν θυμούνται, είναι ο άνθρωπος που πανηγύρισε το νταμπλ με την «πράσινη» ομάδα το 2010 και που κοουτσάρισε τον ΠΑΟ σε ευρωπαϊκά ματς με μεγάλη αξιοπρέπεια. Βέβαια, αυτό που μετράει είναι το σήμερα και γι’ αυτό βγήκε ξανά στο προσκήνιο και σίγουρα θα ξαναβγεί αν ο ΟΦΗ συνεχίσει τις επιτυχίες.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη
και του Αλέξη Σπυρόπουλου στον Sport Fm αναφέρθηκε στη νίκη αυτή, αλλά κυρίως στο μέλλον του ΟΦΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Πέρσι το εγχείρημά μας ήταν ερασιτεχνικό. Τώρα είναι επαγγελματικό κα ις είναι διαφορετικές και οι συνθήκες που πρέπει να εργάζεται ο καθένας και η διοίκηση. Φέτος είναι πιο εύκολο το πράγμα. Φέτος είναι ΔΣ και είναι πιο εύκολο .Πέρσι όλοι είχαν άποψη και ήταν λογικό. Φέτος υπάρχει ένα 5μελες με διακριτούς ρόλους που παίρνει αποφάσεις. Λειτουργεί σαν εταιρεία και όχι σαν παρέα πια

Όσον αφορά τη φετινή μας προσπάθεια υπάρχει πίεση αλλά καλή πίεση. Δεν ακούς πουθενά ότι αν δεν το πάρουμε με 15 βαθμούς είσαι αποτυχημένος… Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Υπάρχει η καλή πίεση στην ομάδα αλλά όχι η κακή πίεση. Αν η ομάδα είναι δυνατή τα ΜΜΕ της Κρήτης θα ασχοληθούν με τον ΟΦΗ. Το καλό το δικό μας είναι ότι υπήρχε ένα ποσό, μέσα στο οποίο θα κυμανθεί το μπάτζετ. Δεν μπορούμε να δώσουμε 100.000 ευρώ μισθό. Δεν είμαστε μια ανίκητη ομάδα, απλώς θέλουμε να γίνουμε μια καλή ομάδα. Θεωρώ ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Για το πόσο δεμένος νιώθει με την ομάδα είπε: «Το βλέπω επαγγελματικά όσο μπορώ. Δεν τελείωσα την καριέρα μου στον ΟΦΗ και έγινα προπονητής αμέσως του ΟΦΗ. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τώρα είμαι πιο δεμένος με την ομάδα γιατί το οφείλω, γιατί ενδιαφέρομαι για τον εαυτό μου. Η χαρά τώρα είναι μεγαλύτερη και είναι δημιούργημα. Νιώθω ότι πρέπει να παίρνω σημαντικές αποφάσεις. Εγώ δεν ορίζω το οικονομικό. Εγώ απλώς γνωρίζω πόσα θα πάρει ένας παίκτης. Προτιμώ να πάρω δύο παίκτες και όχι έναν. Γιατί το πρωτάθλημα αυτό είναι δύσκολο. Έχουμε πολλές αγωνιστικές και έχουμε παίξει 3 από τις 34. Και όπως όλα τα πρωταθλήματα Β ΄κατηγοριών στην Ευρώπης είναι κλειστά παιχνίδια. Τώρα στην περίπτωση μας λες ότι ό,τι προγραμματισμό έκανα το καλοκαίρι δεν ισχύει. Τώρα πρέπει να έχεις πολλούς παίκτες γιατί θα έχει αγώνες Κυριακή Τετάρτη.

Γενικά για τον τρόπο διεξαγωγής των ελληνικών πρωταθλημάτων, ο Νίκος Νιόπλιας είχε να πει:

«Έχουμε μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Στη β κατηγορία υπάρχουν Έλληνες παίκτες και νομίζω ότι μπορούν να τροφοδοτήσουν ομάδες της Α Εθνικής. Πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Και οι Έλληνες φίλοι δεν δένονται. Δεν προλαβαίνουν να δεθούν μαζί τους και να τους έχουν ως είδωλο. Και άλλοι ακόμη… Χρειαζόμαστε καλούς παίκτες να κάνουν τη διαφορά, αλλά δε γινόταν όλο αυτό με τους ξένους με τις ομάδες θα ήταν καλύτερο. Δείτε τι έγινε στις ομάδες που έχουν απαγόρευση μεταγραφών. Δείτε τον Πανιώνιο. Τέτοιες ομάδες έχουν δώσει ευκαιρία σε πόσα παιδιά Έλληνες; Αυτό είναι καλό. Είδα παιδιά που τα είχα στις Εθνικές που τώρα επανεμφανίζονται.

«Πιστεύω ότι ένας αριθμός 14 ομάδων για τη μεγάλη κατηγορία θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Θα ήταν ωραίο να υπάρχουν περισσότερες ομάδες από κάθε πόλη αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό. Θα πρέπει να υπάρχουν πλέι-οφ. Με τους βαθμούς που έχουν. Όλοι και για το πρωτάθλημα. Μην βλέπετε που τώρα ο Ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα με 15 βαθμούς. Μπορεί να γίνει αυτό και με έναν.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα