Τέλη κυκλοφορίας 2017: ΠΑΡΑΤΑΣΗ για την πληρωμή - Έως πότε γλιτώνουμε το ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς παρατείνειται τελικά έως...
τις 02 Ιανουαρίου 2017 η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2017, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας
Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, δόθηκε τελικώς παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, εξαιτίας των δυσχερειών που έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα.

Όσοι δεν τα πληρώσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του οχήματός τους.

Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 148 ευρώ, με το πρόστιμο θα πληρώσει 296 ευρώ.

Βήμα - βήμα η εκτύπωση

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2017 ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση».

Το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ τα Τέλη Κυκλοφορίας με ένα "κλικ" ΕΔΩ...

Τι θα πληρώσουμε - ΠΙΝΑΚΕΣ

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου απο τον κάτωθι πίνακα.

Θυμίζουμε ότι για ακόμη μία χρονιά τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ με ταχυδρομείο, αλλά θα πρέπει να τα εκτυπώσουν μέσω της εφαρμογής του TAXISnet. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, είτε με πιστωτική κάρτα σε άτοκες δόσεις, είτε με μετρητά σε οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας. Το μόνο που θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος είναι την ταυτότητα οφειλής.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα