Τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών στο αδυνάτισμα

Το να χάσετε περιττά κιλά, έχει να κάνει με ένα πολύ απλό πλάνο: καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε από το φαγητό σας... Βέβαια, αυτό είναι εύκολο στην θεωρία—στην πράξη, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ειδικά αν κάνετε κι εσείς τα παρακάτω λάθη.

Το παρακάνετε με την πρωτεΐνη

Ναι, η πρωτεΐνη είναι αναγκαίο κομμάτι της διατροφής, αλλά η περιττή πρωτεΐνη αποθηκεύεται στον οργανισμό ως λίπος. Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με συμπληρώματα.

Δεν τρώτε αρκετά λαχανικά

Πρέπει να τρώμε περίπου 2,5 κούπες καθημερινά, αλλά σπάνια πετυχαίνουμε αυτόν τον
στόχο. Προσπαθήστε να εντάξετε τα λαχανικά με κάθε τρόπο στην διατροφή σας, μέσα στα σνακς, στο απογευματινό αλλά και – γιατί όχι; – στο πρωινό σας.

Πίνετε πολλούς χυμούς

Η μόδα των χυμών ελπίζουμε να περάσει σύντομα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ένας χυμός μας προσφέρει μεν αρκετές βιταμίνες, αλλά το διατροφικό του προφίλ δεν είναι καλό σε γενικές γραμμές. Δεν περιέχει φυτικές ίνες, συνεπώς καταλήγουμε να λαμβάνουμε όλα τα σάκχαρα του φρούτου.

Απογοητεύεστε όταν δεν χάνετε βάρος

Στην αρχή μιας δίαιτας, είναι φυσικό να χάσετε απότομα αρκετά κιλά—είναι ένας συνδυασμός υδατανθράκων και νερού. Σύντομα, όμως, ο ρυθμός με τον οποίο χάνετε θα πέσει, και αυτό είναι 100% φυσιολογικό. Μην απογοητεύεστε, και μην σταματάτε τις προσπάθειες.

Δεν κοιμάστε σωστά

Οι ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα μας επηρεάζονται από την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου. Αν δεν κοιμάστε καλά, οι πιθανότητες να θέλετε να καταβροχθίσετε τροφές υψηλές σε υδατάνθρακες είναι μεγάλες.

Γυμνάζεστε και μετά τρώτε υπερβολικά

Το γεγονός ότι γυμνάζεστε σκληρά δεν σας δίνει άδεια για να τρώτε μετά ό,τι υπάρχει στο ψυγείο. Απλώς κερδίζετε πίσω όλες τις θερμίδες που κουραστήκατε να χάσετε, και ακυρώνετε όλη την προσπάθειά σας.

Δεν υπολογίζετε σωστά τον χρόνο

Μερικές φορές, δεν υπάρχει χρόνος για ένα ολοκληρωμένο session γυμναστικής. Μην τα παρατάτε, όμως. Ακόμα και ένα δεκάλεπτο με ασκήσεις στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στον σωστό δρόμο.

Κάνετε τα ίδια και τα ίδια

Αν οι ασκήσεις που κάνετε επαναλαμβάνονται—επίσης, αν δεν αλλάζετε την ένταση και την δυσκολία—τότε σύντομα θα δείτε να… παγώνουν τα αποτελέσματά σας. Κάντε μικρές αλλαγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκπλήξτε τον οργανισμό σας, και θα ανταποκριθεί πολύ θετικά.

Κάνετε μόνο αερόβια άσκηση

Έχουμε 2017. Ώρα να σταματήσει ο μύθος ότι οι ασκήσεις με βάρη είναι μόνο για τους άνδρες. Χρειάζεστε ασκήσεις με βάρη, καθώς η καλύτερη γυμναστική είναι αυτή που συνδυάζει βάρη με αερόβια. Η αερόβια είναι καλή για να αυξήσετε τους παλμούς της καρδιάς, και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης δραστηριοποιούν τον μεταβολισμό σας.

Τα παρατάτε

Ναι, ήτα κουραστική μέρα στην δουλειά, αλλά μερικές φορές πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας. Πείτε έστω ότι θα βγείτε για ένα δεκάλεπτο περπάτημα, και πιθανότατα θα καταλήξετε να περπατάτε για περισσότερο. Φροντίστε να ενσωματώνετε λίγη γυμναστική σε κάθε σας ημέρα!Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα