Τα καλύτερα μηχανήματα για αερόβια γυμναστική στο γυμναστήριο

Έρχονται Χριστούγεννα και είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα βάλουμε κάποιο κιλό παραπάνω. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε, για μετά τις...
γιορτές , προγράμματα αερόβιας άσκησης για να απαλλαγείτε από αυτό το κάτι παραπάνω.

Αερόβια σημαίνει με οξυγόνο, είναι δηλαδή δραστηριότητα που στοχεύει στην ενίσχυση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, να βελτιώσει το σύστημα του οξυγόνου στον οργανισμό. Κάθε σώμα είναι βέβαια διαφορετικό και οι ανάγκες επίσης διαφορετικές, οπότε ας δούμε τα υπέρ και τα κατά των επιλογών που έχετε διαθέσιμες σε κάθε γυμναστήριο.

Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

Ο διάδρομος προσφέρει διάφορες επιλογές και δυνατότητες, π.χ. ορισμό ταχύτητας και κλίσης, διαφορετικά αυτόματα προγράμματα για διαφορετικές ανάγκες (καύση λίπους βελτίωση αερόβιας ικανότητας).

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα δικό σας πρόγραμμα,να το αποθηκεύσετε και να ελέγχετε στοιχεία όπως τον καρδιακό σας ρυθμό, την ταχύτητα και την απόσταση που έχετε τρέξει. Σε κάποια γυμναστήρια θα βρείτε διαδρόμους με ενσωματωμένο ραδιόφωνο, ακόμα και τηλεόραση.

Για αρχή καλό είναι να ξεκινήσετε με ένα σταθερό μοτίβο για 15-30 λεπτά. Μετά από δύο εβδομάδες μπορείτε να αλλάξετε ταχύτητα και κλίση. Έτσι θα αυξομειώνετε την ένταση του τρεξίματος και θα πετύχετε να κάψετε περισσότερο λίπος.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Τα ποδήλατα που θα συναντήσετε σε ένα γυμναστήριο χωρίζονται σε δύο είδη: Το καθιστό και το όρθιο. Το πρώτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα μεγάλης ηλικίας, με κινητικά προβλήματα, αλλά και από ανθρώπους που δεν θέλουν να κουράζονται υπερβολικά.

Το όρθιο στατικό ποδήλατο επιτρέπει να αυξηθεί η ένταση της προπόνησης με ασφάλεια. Επίσης μπορεί να αυξηθεί η αντίσταση για κάποια λεπτά. Είναι πολύ πιθανή μια αίσθηση καψίματος στις γάμπες. Στο ποδήλατο είναι εφικτό να βλέπετε στοιχεία για τον ρυθμό σας, την ταχύτητα και τους καρδιακούς παλμούς σας.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ

Θεωρείται το πιο δύσκολο των μηχανημάτων αερόβιας άσκησης, γιατί η κίνηση που ορίζει το μηχάνημα ξενίζει. Το μηχάνημα αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να κινηθείς, οπότε ενεργοποιείται ο κορμός, πολύ περισσότερο από ότι με τα προηγούμενα μηχανήματα.

Με τα χέρια μπορεί να αυξηθεί η ένταση της άσκησης με μεγαλύτερα αποτελέσματα για το σώμα. Υπάρχει και εδώ η δυνατότητα να καταγράφονται παλμοί, ρυθμός και ταχύτητα.

Η επιλογή του μηχανήματος είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή, σχετίζεται με την επιδίωξη και την δυνατότητα του ασκούμενου να ανταπεξέλθει. Ο στόχος βέβαια είναι και να μην βαρεθεί και τα παρατήσει. Επομένως ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως υπάρχουν οι κατάλληλες ασκήσεις για κάθε άνθρωπο και είναι καλό να ενταχθούν στην καθημερινότητα, όχι μόνο για απώλεια περιττών κιλών, αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα