`Τα 5 ταξίδια ζωής που πρέπει να κάνετε πριν τα 25

Νέοι, ελεύθεροι, χωρίς υποχρεώσεις! Η ζωή είναι ένα μεγάλο πάρτι, ειδικά αν έχετε την ευκαιρία να προγραμματίσετε μια ξεχωριστή απόδραση...
Τι κι αν δουλεύατε όλο το χρόνο για να μαζέψετε τα χρήματα που χρειάζεστε; Αυτό το ταξίδι με τους κολλητούς σας θα γίνει για εσάς μια εμπειρία ζωής.

H παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner μας παρουσιάζει τα πέντε κορυφαία μέρη, που αξίζει να πάτε πριν γίνετε 25 ετών.

Μόντρεαλ
Το Μόντρεαλ είναι αναμφισβήτητα η πολιτιστική πρωτεύουσα του Καναδά, με ένα μοναδικό συνδυασμό του στυλ
της Βόρειας Αμερικής και της ευρωπαϊκής νεωτερικότητας. Η πόλη προσελκύει τους νέους ταξιδιώτες λόγω της έντονης νυχτερινής ζωής του και των φεστιβάλ, που διοργανώνονται όλο το χρόνο και ξεπερνούν τα 90!

Αν επισκεφθείτε την πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε πολλά από τα φεστιβάλ, όπως το Just for Laughs, που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, φιλοξενώντας μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς από όλο τον κόσμο.

Επίσης, διάσημο είναι το Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ και το τριήμερο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Osheaga, που λαμβάνει χώρα στο Ile Ste-Hélène, ένα νησί στη μέση της πόλης.

Αν επισκεφθείτε την πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε πολλά από τα φεστιβάλ, όπως το Just for Laughs, που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, φιλοξενώντας μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς από όλο τον κόσμο.

Επίσης, διάσημο είναι το Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ και το τριήμερο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Osheaga, που λαμβάνει χώρα στο Ile Ste-Hélène, ένα νησί στη μέση της πόλης.

Ίμπιζα

Όλες οι λίστες με τους προορισμούς για νέους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν την Ίμπιζα, το περιβόητο νησί των πάρτι των Βαλεαρίδων Νήσων.

Είτε την λατρεύετε, είτε την μισείτε το γεγονός είναι ότι η Ίμπιζα προσφέρει παγκόσμιας κλάσης νυχτερινή ζωή, η οποία δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, με διάσημα club, όπως τα Pacha, Space και Privilege, που συχνά ψηφίζονται ως τα καλύτερα στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, η Ίμπιζα προσφέρει άφθονες εναλλακτικές δραστηριότητες, για τους νέους που δεν ενδιαφέρονται για την διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά ψάχνουν ένα μέρος για χαλάρωση.

Η Ίμπιζα έχει μετατραπεί σε κορυφαίος προορισμός για γιόγκα και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί, αν φανταστείτε ότι μπορείτε να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας σε μία από τις παρθένες παραλίες με λευκή άμμο.

Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου και να εξερευνήσετε το βυθό της θάλασσας στο Εθνικό Πάρκο Las Salinas.

Μαδρίτη

Κανείς δεν ξέρει πώς να διοργανώσει ένα πάρτι, όπως οι κάτοικοι της Μαδρίτης. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε στην πόλη, πάντα θα υπάρχει κάτι που συμβαίνει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βυθιστείτε στη νεανική ατμόσφαιρα της Μαδρίτης, στην ανερχόμενη συνοικία Malasaña, γνωστή για τα στιλάτα μπαρ και καταστήματα.

Εδώ θα βρείτε ακόμα μερικά από τα καλύτερα σημεία τέχνης στην πόλη, από την τέχνη του δρόμου που δεσπόζει στους τοίχους, έως τις εκπληκτικές γκαλερί σύγχρονης τέχνης, όπως η Conde Duque.

Ο καλύτερος μήνας για ένα ταξίδι στη Μαδρίτη είναι ο Οκτώβριος, όταν η γειτονιά φιλοξενεί το φεστιβάλ VillaManuela, μια τριήμερη γιορτή με ζωντανή μουσική, εκθέσεις και καλό φαγητό.
Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, ως μια από τις πιο hip πόλεις του κόσμου. Για να είστε στο κέντρο της δράσης, βρείτε ένα ξενοδοχείο στην κοσμοπολίτικη γειτονιά Beyoğlu, εκεί που ντόπιοι και επισκέπτες συρρέουν για ψώνια, ποτό, φαγητό και διασκέδαση.

Εδώ, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα μέχρι την Istiklal Caddesi, με το κόκκινο τραμ και τα αρτ νουβό κτίρια και να απολαύσετε ένα δυνατό καφέ και γλυκά αρτοσκευάσματα σε μια από τις πολλές καφετέριες.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη δεν θα ήταν πλήρες, χωρίς μια επίσκεψη στο Μεγάλο Παζάρι, όπου θα βρείτε το τέλειο σουβενίρ, ανάμεσα σε κοσμήματα, χάλκινα αντικείμενα και τούρκικα χαλιά.

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε τα κοντινά τουρκικά λουτρά, Çembirlitaş Hamami, από τα καλύτερα στην πόλη.

Πράγα

Παρόλο που δεν αποτελεί πλέον ένα κρυμμένο μυστικό, η Πράγα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για νέους ταξιδιώτες, που θέλουν να επισκεφθούν την ανατολική Ευρώπη.

Φτηνή μπύρα, απίστευτα τεράστια νυχτερινά κέντρα και ένα υπέροχο γραφικό κέντρο, την καθιστούν ιδανική για μια αστική απόδραση. Ξεκινήστε την ημέρα σας με μια εξερεύνηση στην παλιά πόλη, ανακαλύπτοντας μερικά από τα πιο όμορφα κτήρια της, όπως ο Καθεδρικός Ναός Tyn και το Dancing House.

Στη συνέχεια, γνωρίστε την ιστορία της πόλης με μια επίσκεψη στο Μουσείο του Κομμουνισμού, προκειμένου να κατανοήσετε το ταραχώδες πρόσφατο παρελθόν της χώρας.

Μετά από αυτή την πολιτιστική βόλτα, βρείτε ένα από τα μοναδικά μπαρ της πόλης, όπου θα απολαύσετε την καλύτερη μπύρα στον κόσμο, ενώ στα hipster club θα διασκεδάσετε μέχρι αργά το βράδυ.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα