Συνελήφθη ο «δράκος» των βορείων προαστίων - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός 31χρονου, ο οποίος βίαζε και λήστευε γυναίκες στην περιοχή του Διονύσου. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί... τρεις περιπτώσεις βιασμού, ενώ στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του δράστη. Γραμμή επικοινωνίας θα ανοίξει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία σχετικών περιστατικών.

Ο δράστης κινούμενος με διαφορετικό κάθε φορά αυτοκίνητο, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, Ερυθραίας και Διονύσου, αναζητούσε γυναίκες και αφού τις παραπλανούσε ότι θα τις μεταφέρει
στον προορισμό τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.: «Δίνονται στη δημοσιότητα, με εισαγγελική παραγγελία, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του δράστη. Ένας 31χρονος, που ενέχεται σε υποθέσεις βιασμών και ληστειών γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής, συνελήφθη σήμερα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προηγήθηκε μεθοδική αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, διασταύρωση και αξιοποίηση των στοιχείων και των ενδείξεων, που συγκεντρώθηκαν κατά την εξέλιξη της έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας εντόπισαν χθες το πρωί και προσήγαγαν από το Κορωπί τον 31χρονο.

Από την τεκμηρίωση των στοιχείων, σε συνδυασμό με την εξέταση του 31χρονου, προέκυψε ότι την τελευταία τουλάχιστον τετραετία προέβαινε σε βιασμούς (τετελεσμένους-απόπειρες) και ληστείες γυναικών στις ανωτέρω περιοχές, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi).

Ειδικότερα, κινούμενος με διαφορετικό όχημα κάθε φορά, ιδίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις. Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου την 08-12-2009, την 16-12-2010 και 25-01-2013, σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών (18, 65 και 42 ετών αντίστοιχα).

Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του. Με σχετική εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Πρόκειται για τον ΚΟΥΡΕΑ Νικόλαο του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.
Keywords
Τυχαία Θέματα