Συνελήφθη 43χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Συνελήφθη, στις 19-6-2017 στην Μαγούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής... 43χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας εμπορίας σιδήρου, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και ο 53χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης,
ο οποίος αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε στον χώρο της ανωτέρω επιχείρησης, έκτασης πέντε (5) στρεμμάτων περίπου, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Ελέγχου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα απόβλητα, όπως παλαιά σίδερα, λαμαρίνες, σκράπ μετάλλου, παλιά ελαστικά και μεταλλικά βαρέλια με σήμανση επικίνδυνου και τοξικού για το περιβάλλον, ενώ επί του εδάφους εντοπίσθηκαν διάσπαρτες κηλίδες ορυκτέλαιων.

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων και επικινδύνων υγρών και ελαίων επί του εδάφους χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνο ρύπανσης του.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα