Σοφοκλής Ρασούλης, ο Έλληνας

Γράφει ο Γιώργος Λιοδάκης
Σήμερα θα μου επιτρέψετε να σας μιλήσω για ένα γνήσιο Κρητικό και Έλληνα που...
με τιμά με την φιλιά του. Τον φίλο μου, κ. Σοφοκλή Ρασούλη.
Ο κ. Σοφοκλής Ρασούλης είναι ένας γνήσιος ευπατρίδης Κρητικός από τις Σίσσες Μυλοποτάμου, που ζει και διαπρέπει εδώ και χρόνια στον Καναδά, και μας κάνει υπερήφανους με της πράξεις και την δράση του μακριά από την πατρίδα μας.

Επιχειρηματίας, και πολιτικός, αυτοδημιούργητος, και ακατάπαυστα δημιουργικός, γεμάτος ιδέες και αγάπη
για την γενέτειρα του, είναι πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων Καναδά που εκπροσωπεί το Ελληνικό στοιχείο που ζει και εργάζεται στην μακρινή αυτή χωρά. Και που προβάλει και στηρίζει την Ελλάδα και τα συμφέροντα της με επιτυχία στα πολιτικά δρώμενα του Καναδά. Ο κ. Ρασούλης είναι επίσης και επί σειρά ετών πρόεδρος του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου του Μόντρεαλ και παράλληλα πρόεδρος της Παγκρητίου ενώσεως του Καναδά, και του Βαρδινογιάννειου φιλανθρωπικού ιδρύματος που δραστηριοποιείτε δυναμικά και αυτό στον Καναδά και φέρει την προσωπική του σφραγίδα. Κάθε χρόνο στο Βαρδινογιάννειο Φεστιβάλ γίνεται μια εκτενή προβολή της Ελληνικής, και ειδικά της Κρητικής κουζίνας, με διαλέξεις , επιδείξεις, διαγωνισμούς μαγειρικής, και άλλες εκδηλώσεις που εμπλουτίζονται χρόνο με τον χρόνο. Και όλο ένα και περισσότερο οι Καναδοί και όχι μόνο, μαθαίνουν για την πατρίδα μας τον πολιτισμό της ,και της παραδόσεις της .
Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον Παναθηναϊκό και τους νέους ανθρώπους, τον έκανε να βάλει στόχο, και να υλοποίηση το όνειρο του ,και το 1982 ίδρυσε την ομάδα της καρδίας του και στον Καναδά τον - ΠΑΟ Καναδά-.
Σε αυτό το φυτώριο του αθλητισμού πολλοί νέοι αθλούνται, και παίρνουν της βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην ζωή. Με εγγεγραμμένους 5000 αθλούμενους, ηλικίας από 5 έως 30 χρονών ο ΠΑΟ Καναδά έχει βγει δυο φορές τα τελευταία χρόνια πρωταθλήτρια της Α’ εθνικής κατηγόριας! Οι δραστηριότητές της ομάδας αυτής ξεπερνούν όμως τα όρια του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο συνυπάρχει αρμονικά με τη μουσική και τον χορό στης δυο αίθουσες που υπάρχουν όπου διδάσκονται οι ελληνικοί χοροί και η παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας . Ο κ. Ρασούλης στον επαγγελματικό τομέα είναι πολύ άξιος και επιτυχημένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτε σε επιχειρήσεις ακινήτων, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, και διάφορες εμπορικές επιχειρήσεις εισαγωγών – εξαγωγών.
Είναι ιδρυτής του ραδιοφωνικού σταθμού ΕRΑΚ RADIO που εκπέμπει στο Τορόντο και διαδικτυακά σε παγκόσμια εμβέλεια προβάλλοντας την Ελλάδα και την Κρήτη, τον τουρισμό ,και τα προϊόντα της πατρίδος μας ,σε όλα τα πέρατα της γης αφού είναι συνδεμένος με έναν server της μεγαλύτερης εταιρείας διακίνησης διαδικτυακής πληροφορίας του κόσμου, στην οποία συνδέονται 90 εκατομμύρια συνδρομητές. Έτσι η ακροαματικότητα του υπολογίζεται σε πάνω από 100.000 ακροατές ανά τον κόσμο ημερησίως και αναμένεται να ξεπεράσει τους 500.000 ακροατές αμέσως μετά την σύνδεση του με τον δορυφόρο SIRIUS SATELITE.
Ο κ. Ρασούλης είναι απλός και προσιτός σε όλους άνθρωπος, και μάχεται ακατάπαυστα για το καλό της Ελλάδας και της Κρήτης και βέβαια και του Καναδά που θεωρεί - και είναι - η δεύτερη πατρίδα του. Δραστήριος, μαχητικός, και διεκδικητικός ,δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να βοηθάει τους συνανθρώπους του κερδίζοντας επάξια την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου.
H σχέση του με τον Μυλοπόταμο, την Κρήτη, και φυσικά την Ελλάδα, παραμένει σταθερή και δυναμική, αφού σχεδόν κάθε χρόνο κατεβαίνει και επισκέπτεται την χώρα του - που υπεραγαπά - και την γενέτειρα του. Δυναμικός , διορατικός , και δραστήριος όπως είναι, έχει κάνει κατά καιρούς πολλές καινοτόμες, ρεαλιστικές ,και εφαρμόσιμες με μικρό έως μηδενικό κόστος προτάσεις, προς την ελληνική πολιτεία για την ανάπτυξη του τουρισμού, και την εκπαίδευση τον νέων φοιτητών με στόχο την καλύτερη επαγγελματική τους κατάρτιση. Στα σχέδια του επίσης περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός πρότυπου και παραδοσιακού Κρητικού χωρίου. Που μέσα στους χώρους του, ο επισκέπτης θα μπορεί να δη μουσειακά εκθέματα από την ζωή των Κρητικών της υπαίθρου αλλά και της πόλης, των περασμένων ετών και να γνωρίσει επαγγέλματα , εργαλεία, και διάφορες αγροτικές εργασίες, που χάθηκαν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στο πέρασμα των χρόνων . Και φυσικά όλα αυτά ο κ. Σοφοκλής Ρασούλης τα χρηματοδοτεί χώνοντας βαθιά το χέρι του στην τσέπη του χωρείς να έχει κάποιο προσωπικό όφελος. Άπλα και μόνο επειδή αγαπά την πατρίδα του, νιώθει και είναι Έλληνας, και Κρητικός πάνω από όλα.
Αυτός με λίγα λόγια είναι ο φίλος μου ο Σοφοκλής .
-Ένας σπουδαίος άνθρωπος !
-Ένας εκλεκτός συντοπίτης μας !
-Ένας γνήσιος Κρητικός !
-Ένας υπέροχος φίλος !
-Αυτός είναι ο Σοφοκλής Ρασούλης, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
που βρισκεται τωρα ο σωφωκλης ρασουλης
Τυχαία Θέματα