''Σιγά τον μεγάλο νικητή. Ο μεγάλος χαμένος της Ευρώπης λέγεται πλέον Αλέξης Τσίπρας''

«Σιγά τον μεγάλο νικητή: Ο μεγάλος χαμένος της Ευρώπης λέγεται πλέον Αλέξης Τσίπρας» είναι το σχόλιο του γερμανικού περιοδικού Focus για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών...

«Ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε την ψήφων των Ελλήνων – και παρόλα αυτά είναι ένας χαμένος. Διότι οι ακριβές προεκλογικές του υποσχέσεις προς τους πεινασμένους Έλληνες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ. Και
ασφαλώς δεν μπορεί να ελπίζει στη βοήθεια της ΕΚΤ», είναι το σχόλιο κάτω από το βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται η δημοσιογράφος του Spiegel Αντονία Σέφερ να πιάνει σε μια ένδειξη απελπιστίας υποτίθεται το πρόσωπό της με τα χέρια της λέγοντας: «Θεέ μου, το έκαναν πράγματι», εξηγώντας πως οι Έλληνες ψήφισαν τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ για να τους σώσει από τη λιτότητα. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος απαριθμεί τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους.

«Τις υποσχέσεις αυτές τις έκανε όμως χωρίς να υπολογίσει δανειστές, οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην οικονομικά εξασθενημένη χώρα χωρίς αντάλλαγμα. Ο απολογισμός των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι ήδη σχεδόν ανεπαρκής. Εάν ο Τσίπρας κάνει κι' άλλο πίσω όσον αφορά στα μέτρα, τότε οι δανειστές θα το σκεφτούν πολύ καλά να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος 'μετάδοσης' σε περίπτωση του Grexit είναι χαμηλός. Αυτοί που θα υποφέρουν όμως αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα ήταν ο ελληνικός πληθυσμός και εν τέλει ο ίδιος ο Τσίπρας. Τότε οι Έλληνες θα αφήσουν τον Τσίπρα τόσο γρήγορα όπως εκείνος τους έδωσε μεγάλες υποσχέσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα