Σενάριο αεροπορικού ατυχήματος αντιμετωπίστηκε κατά την άσκηση «Τεύκρος»

Την αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος στην ξηρά προέβλεπε το σενάριο της άσκησης έρευνας και διάσωσης «Τεύκρος», που ...
διεξήχθη την Παρασκευή στην περιοχή Τερσεφάνου, στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, είναι η πρώτη φορά που εκτελείται εκτός αεροδρομίου τέτοιου μεγέθους άσκηση, ενώ τα αποτελέσματα κρίνονται πολύ ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα, το σενάριο προέβλεπε ότι πολιτικό αεροσκάφος με 35 επιβαίνοντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσέγγισης του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε σε
λόφο στην περιοχή Τερσεφάνου και συνετρίβη.

Άμεσα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), που συντόνιζε την επιχείρηση, εφάρμοσε το Εθνικό Σχέδιο «Νέαρχος» και αφού συνελέγησαν οι πρώτες πληροφορίες από μη επανδρωμένο σκάφος, ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΚΣΕΔ σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Υγείας, την Εθνική Φρουρά, το Τμήμα Δασών και την Hermes Airports.

Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα, ομάδα της ΕΜΑΚ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, υπηρεσία ασθενοφόρων και προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας, και προσωπικό από κρατικές υπηρεσίες και το στρατό.

Την άσκηση παρακολούθησε και ομάδα λειτουργών της Πολιτικής Αεροπορίας της Σερβίας που εκπαιδεύονται στο ΚΣΕΔ σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα