Σε τί κόσμο, μπαμπά, μ' έχεις φέρει να ζήσω;

του Μάνδαλου Παναγιώτη
Κάπως έτσι θα ρωτάνε τα παιδιά μας για το τι κάναμε ή τι κάνουμε για το μέλλον τους. Και δεν μιλάμε για τα άτομα που είναι ήδη ενήλικες και μπορούν να προασπιστούν αλλά και να...
διεκδικήσουν με την ψήφο τους ή την αντίδραση τους το δίκιο τους αλλά για τα μικρά ανήλικα παιδιά που δεν έχουν καμιά δυνατότητα αντίδρασης και τα περιμένουν όλα από του γονείς τους.

Γονείς άνεργοι, που γυρίζουν σπίτι έχοντας την τσέπη άδεια και φυσικά την κατσαρόλα χωρίς φαί για τα παιδιά τους. Σχολεία που
κλείνουν και γονείς που δεν έχουν λεφτά για να τα στείλουν στα διαβόητα κολέγια που φοίτησαν οι κατέχοντες την εξουσία. Και φυσικά εκείνα κόστισαν πολλές χιλιάδες ευρώ για το κάθε άτομο που τα πλήρωνε ο… μπαμπάς …αλλά τα δημόσια σχολεία που είναι για όλον τον κόσμο μας λένε ότι κοστίζουν. Και μάλιστα από το κλείσιμο των 118 σχολείων θα εξοικονομηθούν 76000 ευρώ σε όλη την Ελλάδα. Το κολέγιο κοστίζει για αυτούς που ατ έχουν 10000 ευρώ για έκαστο τέκνο αλλά όχι θνητών κοινών ανθρώπων. Βέβαια αν δούμε ότι τα παιδιά των κολεγίων έφεραν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση τότε καλύτερα είναι τα δημόσια γιατί κάτι μαθαίνεις.

Μεγαλώνοντας το παιδί θα αναρωτηθεί. Γιατί αυτοί τρώνε με 10 κουτάλες και μετά γράφουν και βιβλίο.. my Greek drama όταν από μια μόνο δουλειά έβγαλαν 2,5 δις και φυσικά ποτέ δεν ελέγχθηκαν και θέλανε να λέγονται και ήρωες ;…ενώ τα 400 ευρώ που παίρνει ο μπαμπάς τα θεωρούν πολλά; Και φυσικά όταν παντρεύουν τις κόρες τους, τους γάμους τους κάνουν στο Λονδίνο μην τυχόν και αφήσουν κανένα ευρώ στην καημένη την ψωροκώσταινα που καταλήστεψαν.

Θα αναρωτηθεί, γιατί αυτοί στα πάρτι ρίχνουν την σαμπάνια με την σέσουλα και τους λογαριασμούς τους πληρώνουν με εκατομμύρια ευρώ ενώ ο μπαμπάς μου φέρνει το ξύδι και το πίνουμε για κρασί;

Θα αναρωτηθεί, γιατί αυτοί που πίνουν τις σαμπάνιες και κάνουν πάρτι, στις φορολογικές τους δηλώσεις έχουν εισόδημα κάτω του αφορολόγητου και φυσικά βιλάρες με πισίνες και δεν πληρώνουν τίποτα, αλλά του μπαμπά του έκαναν έξωση από την καλύβα των 50 τετραγωνικών που ζούσαμε με τους παππούδες και είναι και άνεργος; Ενώ ο κύριος που λέει ότι χρεοκοπεί κυκλοφορεί με κανά δυο ρολς ροις.

Θα αναρωτηθεί, γιατί κάποιοι βγαίνουν στην τηλεόραση και μιλάνε Τουρκικά, Βραζιλιάνικα και ότι άλλο θέλεις αλλά δεν υπάρχει Ελληνικό γράμμα ούτε για μαγιά; Και γιατί σε όλα τα κανάλια έχουμε αυτούς τους αλλόκοτους που μας λένε ότι πρέπει να διώξουμε τον μπαμπά από την δουλειά γιατί παίρνει 400 ευρώ και έχει βάλει τον προϋπολογισμό μέσα ή αλλιώς μαζί τα φάγαμε; Αλλά θα αναρωτηθεί; Ο κύριος που τα λέει ή είναι πρησμένος από το φαί ή είναι υδροκέφαλος, ή κάποια διασταύρωση μεταξύ χοίρου με ιπποπόταμο, γιατί ο μπαμπάς από την πείνα είναι πετσί και κόκκαλο. Όσο για τους άλλους διασώστες που λένε -λένε λένε για την οικονομία γιατί παίρνουνε τέτοιους μισθούς ενώ κατηγοράνε τους άλλους;

Θα αναρωτηθεί; Γιατί αυτοί που είναι βουλευτές στο κοινοβούλιο παίρνουν αμέσως σύνταξη και μάλιστα διπλή και τριπλή ενώ ο παππούς ακόμα στα 80 του, δεν παίρνει σύνταξη και δουλεύει οικοδομή, γιατί δεν συμπλήρωσε ….τα ένσημα και δουλεύει από 20 χρονών; Και γιατί αυτοί οι καλοί άνθρωποι που θέλουν να μας σώσουν κλείνουν τα νοσοκομεία και ανοίγουνε …..καινούργια νεκροταφεία; Όσο ποιο πολλές αυτοκτονίες τόσο καλύτερα θα ελευθερωθούν καινούργιες θέσεις εργασίας… και δεν θα πληρώνουν συντάξεις και ταμεία ανεργίας. Έτσι λένε θα πατάξουν την… ανεργία.

Για το καλό μου; ……μου έφυγε ο νους απ το μυαλό μου, όπως λέει και το τραγούδι.

Για όλες αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι, μια …..σε τι κόσμο μπαμπά με έχεις φέρει να ζήσω…. συμπλήρωση, …..μόνο με λαμόγια να μπορώ να συγκατοικήσω….
Keywords
Τυχαία Θέματα