Σε απόγνωση οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου, σύμφωνα με αναγνώστρια

Όπως γνωρίζετε πλέον στα ΤΕΙ οι φοιτητές...
εισάγονται μόνο το Σεπτέμβριο και όχι και τον Φεβρουάριο όπως γινόταν μέχρι το 2010. Με αυτή την αλλαγή οι φοιτητές που είχαν εισαχθεί εαρινό εξάμηνο βρέθηκαν εκτεθειμένοι καθώς τα μαθήματα τους δε διδάσκονταν πλέον.

Η λύση στο πρόβλημα δόθηκε με το να επιλέγουν μαθήματα άλλων εξαμήνων για να καλύψουν τα κενά. Το πρόβλημα όμως παρέμεινε με τα μαθήματα αλυσίδες. Για να πάμε πρακτική πρέπει πρώτα να έχουμε παρακολουθήσει
τις κλινικές 1,2,3,4 κατά τα εξάμηνα 4ο, 5ο, 6ο, 7ο.

Δεδομένου ότι το χειμερινό εξάμηνο διδάσκονται μόνο μαθήματα μονών εξαμήνων, οι φοιτητές των ζυγών δε μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις κλινικές τους (ανάμεσα σε αυτούς και εμείς που θα ξεκινούσαμε κλινική 1). Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να γίνονται όλες οι κλινικές σε κάθε εξάμηνο. Αυτό ίσχυε προφανώς μέχρι τον Ιούνιο του 2012 καθώς φέτος βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Θυμήθηκαν οι αρμόδιοι ότι η Κλινική 3 δε μπορεί να γίνει αυτό το εξάμηνο καθώς είναι μάθημα ζυγού εξάμηνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εξής:

• Οι φοιτητές του 6ου εξαμήνου να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη κλινική 3 αλλά ούτε και τη κλινική 4 (η κλινική 3 είναι προαπαιτούμενο της 4) που διδάσκεται αυτό το εξάμηνο.
• Οι φοιτητές του 6ου εξάμηνου να παρακολουθήσουν τη κλινική 3 το εαρινό εξάμηνο (2013) και κατά συνέπεια και τη κλινική 4 το Σεπτέμβριο του 2013 ενώ κανονικά το Σεπτέμβριο του 2013 θα ξεκινούσε η πρακτική τους (χάνουμε στην ουσία ένα ολόκληρο εξάμηνο)
• Το εαρινό εξάμηνο του 2013 η κλινική 3 θα παρακολουθείτε από 200 φοιτητές του μελλοντικού 6ου εξαμήνου, 100 φοιτητές του 7ου εξαμήνου (τωρινού 6ου) καθώς και από φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων που τη χρεωστάνε. Πόσο εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του ΤΕΙ να συνωστίζονται περίπου 400 άτομα σε μια αίθουσα; (συχνό φαινόμενο για το τμήμα μας το όποιο δε διαθέτει τόσο μεγάλες αίθουσες με αποτέλεσμα να καθόμαστε στο πάτωμα και πάνω στα παράθυρα)
• Επίσης όλοι αυτοί οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν κλινική 3 μαζί, θα παρακολουθήσουν και κλινική 4 μαζί. Ποιο εξωτερικό πλαίσιο θα δεχτεί τόσα άτομα; Μάλλον δε θα δεχτεί και θα δούμε περιστατικό πρώτη φόρα στη Πρακτική μας. Κατά τα άλλα θα βγούμε σωστοί επιστήμονες.
• Το χειρότερο από όλα είναι ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε ένα εξάμηνο παραπάνω. Ρωτάνε τους γονείς μας αν μπορούν να μας συντηρήσουν ένα εξάμηνο ακόμα μακριά από τα σπίτια μας; Έχουμε να πληρώσουμε ενοίκια, λογαριασμούς, εισιτήρια…. Όλα αυτά που θα τα βρούμε; Ή μήπως θα μας τα δώσει το κράτος πρόνοιας στο όποιο ζούμε;
• Στους καιρούς που ζούμε όλοι μας αγωνιζόμαστε να τελειώσουμε τις σπουδές μας στην ώρα τους ώστε να βγούμε στην αγορά εργασίας και να στηρίξουμε τις οικογένειες μας. Με ποιο δικαίωμα μας το στερούν αυτό και μας αναγκάζουν ένα ολόκληρο εξάμηνο να παραμείνουμε στο ΤΕΙ για να παρακολουθήσουμε ένα μόνο μάθημα;
Για τους παραπάνω λόγους δε ζητάμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους να μας δώσουν αυτό που δικαιούμασ
Keywords
Τυχαία Θέματα