Ρωσία: Στα σκαριά ομοσπονδιακός νόμος κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας»

Πολλές δεκαετίες πίσω ετοιμάζεται να γυρίσει στις 19 Δεκεμβρίου η Ρωσία, καθώς το κοινοβούλιο της χώρας ενδέχεται να υπερψηφίσει έναν... ομοσπονδιακό νόμο, ο οποίος θα απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» σε όλη τη χώρα....
Σύμφωνα με τον Guardian, ήδη εννιά περιφέρειες της χώρας έχουν «περάσει» αντί-ομοφυλοφιλική νομοθεσία απαγορεύοντας την προώθηση των ομοφυλοφιλικών ιδεών προς τους ανηλίκους. «Αυτή είναι μία παράνομη πολιτική καταπίεσης» δηλώνει ο Ιγκόρ Κοτσέτκοφ, πρόεδρος της ρωσικής LGBT κοινότητας.

«Αποτελεί περίεργη σύμπτωση το γεγονός ότι ο νόμος αυτός θα εξεταστεί στις 19 Δεκεμβρίου ενώ τη 17η Δεκεμβρίου του 1933, οι σοβιετικές Αρχές κήρυξαν παράνομες τις σεξουαλικές επαφές μεταξύ αντρών. Τότε υποστήριζαν ότι οι ομοφυλόφιλοι αποτελούσαν ξένο σώμα στη Σοβιετική Ένωση. Τότε και τώρα, ακούμε την ίδια ρητορική», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία κατήργησε το νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας το 1993 αλλά η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να τα βάζει με τους ομοφυλόφιλους.
dimotikosafari.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα