Προκλητική η απόφαση μετεγκατάστασης του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης στο κτίριο «ΚΕΡΑΝΗ»

Την μετεγκατάσταση του ΥΠΑΑΤ στο κτίριο «ΚΕΡΑΝΗ» το οποίο είναι πρώτο στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση (ΦΕΚ 2061/16-9-2011) (υπουργείο πολιτισμού και... τουριστικής ανάπτυξης-λεωφόρος Θηβών 196-198-Ρέντης Πειραιάς) αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ.ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ.

Στην επιστολή του υπουργού προς τους εργαζομένους αναφέρει ότι το κτίριο είναι πρόσφατα κατασκευασμένο (το κτίριο είναι πρόσφατα ανακαινισμένο)

Έχει πρόσβαση από μετρο (ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι αυτός του Αιγάλεω σε απόσταση 3,5 km) επισυνάπτεται από τον υπουργό φωτογραφία του google earth που κυριολεκτικά αναιρεί τα λεγόμενα του.

Τονίζει το δημόσιο συμφέρον για εξοικονόμηση ενοικίων χωρίς να αναγράφει ότι το κτίριο θα πουληθεί και θα μισθωθεί με τη μέθοδο ( sales and lease back)

Τονίζει την εξυπηρέτηση του κοινού και των αγροτών σε μια περιοχή με παντελή έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας και κυρίως μέσων σταθερής τροχιάς.

Το είδη αποδεκατισμένο εισόδημα των εργαζομένων θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω του μεγάλου κόστους μεταφοράς.

Στην αναρτητέα στο διαδίκτυο με αρ.πρωτ 413/84402

Με θέμα «Σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο του νέου κτιρίου ΥΠΑΑΤ…..» αναφέρεται προκλητικά ότι το έργο της επιτροπής θα ολοκληρωθεί τρεις μήνες μετά την μετεγκατάσταση του ΥΠΑΑΤ.

Το κτίριο «ΚΕΡΑΝΗ» δεν έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου δεν διαθέτει φυσικό αερισμό και φωτισμό

Η στατική επάρκεια του κτιρίου δεν έχει συνταχθεί με βάση τους νέους κανονισμούς

Ανεπάρκεια θέσεων στάθμευσης

Δεν έχει εκπονηθεί καμία κυκλοφοριακή μελέτη για την προσέλευση των 2500 εργαζομένων σε μια τόσο κορεσμένη κυκλοφοριακά περιοχή.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι αμφίβολο.

Ο ελληνικός λαός έχει δαπανήσει 70 εκατομμύρια ευρώ όπως αναφέρεται και κανείς δεν έχει διερευνήσει την σκοπιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Αναγνώστης
Keywords
Τυχαία Θέματα