Προετοιμασία Εθνικής για το Μουντιάλ : Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Ανάλυση του αγώνα, Κριτική των παικτών, το επόμενο φιλικό

Άκρως βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Εθνική μας ομάδα στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας ενόψει Μουντιάλ με αντίπαλο τη Νιγηρία, Εθνική μας ομάδα στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας ενόψει Μουντιάλ με αντίπαλο τη Νιγηρία ωστόσο δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα, μένοντας στο 0-0.
Για ακόμη μία φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παρά την ικανοποιητική παραγωγή ευκαιριών, στοιχείο το οποίο της έλειπε στο παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία. Κορυφαίος για την Ελλάδα
ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης, που πραγματοποίησε ακόμη μία ενθαρρυντική εμφάνιση, σύμφωνα με την οποία διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στη βασική ενδεκάδα για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αλλαγμένα τα 10/11 της ενδεκάδας σε σχέση με το πρώτο φιλικό, αγωνίστηκε απέναντι στους Νιγηριανούς η Εθνική μας ομάδα. Οι πολλές αλλαγές έδωσαν πνοή στην ομάδα, που μπήκε με όρεξη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γλύκος. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Βύντρα, Μόρας, Μανωλάς και Τζαβέλλας. Ως αμυντικός χαφ έπαιξε ο Ταχτσίδης, με εσωτερικούς μέσους τους Καραγκούνη και Σάμαρη. Στο δεξί άκρο της επίθεσης είδαμε τον Φετφατζίδη, στο αριστερό τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ αιχμή του δόρατος ήταν ο Γκέκας.

Α’ Ημίχρονο

Με όρεξη και ζωντάνια μπήκαν οι διεθνείς μας στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά τους Αφρικανούς, όπως ακριβώς είχε τονίσει ο Σάντος στις οδηγίες του. Το πρώτο εικοσάλεπτο άνηκε δικαιωματικά στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποίησε δύο καλές ευκαιρίας για γκολ, με τους Φετφατζίδη και Χριστοδουλόπουλο να τροφοδοτούνται αμφότεροι από τον Καραγκούνη, ωστόσο να μην καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ. Η πίεση που ασκούσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέδιδε καρπούς, μια και πολλές από τις επιθέσεις της, δημιουργούνταν από κλεψίματα.

Στην αντίπερα όχθη, η Νιγηρία δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις τη “γαλανόλευκη” περιοχή, με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε μακρινά σουτ που δεν είχαν τύχη. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με την Εθνική μας, όμως, να παρουσιάζεται πιο απειλητική από τους Νιγηριανούς.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη, ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε δύο αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Καπίνο και Κονέ, αντικαθιστώντας Γλύκο και Καραγκούνη. Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε και πολύ καλά για τους παίκτες του Σάντος, μια και φάνηκε σαν να έχασαν τη συνοχή τους. Έτσι, οι Νιγηριανοί πήραν μέτρα στο γήπεδο, επιτυγχάνοντας να γίνουν απειλητικοί με τον Μόουζες στο 58′, ο οποίος, όμως, δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, έριξε στο ματς τους Μήτρογλου και Τζιόλη, οι οποίοι αντικατέστησαν Γκέκα και Σάμαρη, ενώ στο 74′ μπήκε και ο Σαμαράς στη θέση του Φετφατζίδη. Οι αλλαγές για τον Σάντος ολοκληρώθηκαν με τον Σαλπιγγίδη να περνά στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Όπως είναι λογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά, με την Ελλάδα να χάνει κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, χωρίς, όμως, αυτές να δημιουργούνταν υπό καλές προϋποθέσεις. Στο 83′ είχαμε ακόμη μία ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ, με τον Τζιόλη να βρίσκει τον Μήτρογλου με “30αρα”, τον άσο της Φούλαμ να μπαίνει στην περιοχή και να πατάει τη μπάλα στον Σαμαρά με τακουνάκι, ο οποίος νικήθηκε σε πλασέ από τον Ενιάμα. Σε δεύτερο χρόνο ο “πιστολέρο” με κεφαλιά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που πιθανότατα θα μας έδινε τη νίκη, μια και ο γκολκίπερ της Νιγηρίας πρόλαβε να σηκωθεί μπλοκάροντας τη μπάλα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες και τους διεθνείς μας να δείχνουν σαφώς πιο βελτιωμένοι στην επίθεση, χωρίς όμως, να καταφέρνουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46′ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62′ Τζιόλης), Καραγκούνης (46′ Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74′ Σαμαράς), Γκέκας (62′ Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80′ Σαλπιγγίδης).

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιγιάμα, Ελντερσον (42′ λ.τρ. Οντουνλάμι), Αμπροζε, Μούσα (46΄Ουτσέμπο), Ομποαμπόνα (46′ Γιόμπο), Ονάζι, Ομπι Μίκελ, Μόζες, Ομερουο, Οντεμβιγκί (54′ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (76′ Νούφορ).

Στο δεύτερο φιλικό με τη Νιγηρία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένο στο επιθετικό κομμάτι από την αναμέτρηση κόντρα στην Πορτογαλία, ενώ παράλληλα διατήρησε και τη σταθερότητα στην άμυνα, παρά την “αισθητή” αλλαγή προσώπων.

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας για το Μουντιάλ απέναντι στην Πορτογαλία, οι παίκτες του Σάντος ήταν απολύτως ακίνδυνοι, δίχως να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση ώστε να απειλήσουν τους αντιπάλους τους. Η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η στατικότητα των ποδοσφαιριστών μας είχαν ως αποτέλεσμα τις ελάχιστες επισκέψεις στην περιοχή των Πορτογάλων.

Στο ματς κόντρα στους Αφρικανούς, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε προς το καλύτερο, με τους διεθνείς μας να δείχνουν ορεξάτοι από το πρώτο λεπτό, πραγματοποιώντας πολύ ορθολογικές επιθέσεις, οι οποίες κατέληγαν σε πλειάδα ευκαιριών. Αν και σπάνιο φαινόμενο για την Ελλάδα, οι φάσεις μπροστά από την εστία της Νιγηρίας ήταν πολλές, ασχέτως αν για ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε στο “μηδέν” ενεργητικό.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα τους “αναπληρωματικούς”, πλην του Μανωλά, που αγωνίστηκε λόγω της απουσίας του Παπασταθόπουλου. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο δεν έριξε την απόδοση της ομάδας, αλλά ίσα-ίσα που της έδωσε πνοή, κάτι που έλειπε από την αναμέτρηση με τους Πορτογάλους. Έτσι, διαπιστώνουμε ότι ο “πάγκος” της Εθνικής μας είναι εξίσου δυνατός με τη βασική ενδεκάδα, πράγμα που μόνο χαμόγελα μπορεί να προξενεί στον Σάντος και τους συνεργάτες του.

Βέβαια, ένα στοιχείο το οποίο δε διορθώθηκε και φαίνεται πως αποτελεί “πληγή” για το συγκρότημά μας είναι το σημαντικότερο όλων. Το γκολ. Και στα δύο φιλικά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, με τα σέντερ φορ μας να κινούνται σε “ρηχά νερά”. Το συγκεκριμένο σημείο σίγουρα και θέλει δουλειά, μια και αν επιθυμούμε να περάσουμε στους “16” της διοργάνωσης, θα πρέπει να πετύχουμε γκολ.

Πάντως, το τεχνικό επιτελείο φαίνεται πως δουλεύει αρκετά στα κομμάτια του παιχνιδιού που “πονάει” περισσότερο” η ομάδα και αυτό έγινε αντιληπτό από το ματς της Τετάρτης, στο οποίο η Ελλάδα παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη στον τομέα της δημιουργίας, στον οποίο και υστέρησε πολύ στο παιχνίδι με την Πορτογαλία.

Τέλος, θα περιμένουμε το τρίτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Βολιβία, από το οποίο και θα εξαχθούν τα τελευταία συμπεράσματα για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
http://www.freebets.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα