Πώς θα το μάθετε να υπερασπίζεται τον εαυτό του

Πολλές φορές τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις φέρονται σκληρά, άδικα και ενίοτε βίαια...
Αυτό σημαίνει άμεση ανάγκη να μάθετε στο παιδί σας να υπερασπίζεται τον εαυτό του υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάμε να δούμε κάποιους ενδεικτικούς τρόπους...

Θα πρέπει να «καλλιεργήσετε» μέσα του το αίσθημα του δικαίου για να μπορεί να αναγνωρίζει ξεκάθαρα πότε αυτό θίγεται. Αυτό συνεπάγεται ότι θα μπορεί σταδιακά να υπερασπίζεται το δίκιο του και, κατά περιπτώσεις και αυτό άλλων, αγαπημένων του ανθρώπων όταν γίνει αυτόπτης
μάρτυρας αδικίας.

Ο καλύτερος και πιο ορθολογικός τρόπος να υπερασπίζεται κάποιος τον εαυτό του είναι μέσα από τη λεκτική αντίδραση. Μέσα από την επιχειρηματολογία και τις ξεκάθαρες απόψεις και όχι με τη χρήση βίας, αν και σε κάποιες περιπτώσεις στην κοινωνία των παιδιών κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο.

Για να μπορέσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του με κόσμιο τρόπο θα πρέπει να έχετε φροντίσει να το «οπλίσετε» με αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία, άρα ουσιαστικά να θεωρεί αυτονόητο δικαίωμά του να διεκδικεί τα θέλω του κόντρα σε όσους προσπαθήσουν να το αδικήσουν.
Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς φόβους, πόσο μάλλον το παιδί που είναι σε τρυφερή ηλικία. Το θέμα είναι να μη γίνουν οι φόβοι του ανασταλτικός παράγοντας υπεράσπισης του εαυτού του κόντρα στο άδικο ή την απρόκλητη πάσης φύσεως επίθεση.

Τέλος, δείξτε του το δρόμο να διεκδικεί το δίκιο του ακόμα κι αν απέναντί του έχει πολλούς που προσπαθούν να το αδικήσουν. Θα υπάρξουν φορές που θα τα βάλει με όλους και θα τους κάνει να υποχωρήσουν από την αποφασιστικότητά του.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα