Πώς θα δώσεις νέα κατεύθυνση στη ζωή σου αν νιώθεις ότι έχει «κολλήσει»

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις. Μια...
«διαδρομή» γεμάτη ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές, ικανές να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Μια πορεία που, ωστόσο, θα πρέπει να χαράξεις και να ορίσεις μόνος σου.

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να πετύχεις αυτό το τελευταίο; Τέσσερις άνθρωποι που το τόλμησαν σου δείχνουν τον τρόπο...

Ένας πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών μπορεί να «ανοίγει πόρτες» και να αποτελεί τη βάση για μια αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία, αυτό όμως δε
σημαίνει ότι δίνει οπωσδήποτε και την απάντηση στο ερώτημα «τελικά, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω στη ζωή μου;».

Όταν ο Kuro Tawill ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αντιμετώπισε ακριβώς αυτό το πρόβλημα: μολονότι είχε καταφέρει να «πάρει το χαρτί», αποκτώντας εν τέλει τον τίτλο σπουδών που είχε «βάλει» στο μάτι από μικρός, τελικά ένιωθε «άδειος», χωρίς το παραμικρό κίνητρο.
Θέλοντας, λοιπόν, να «βρει» τον εαυτό του, κατέφυγε σε μια μάλλον «ακραία» (αν και αποτελεσματική, όπως αποδείχτηκε στην πορεία) απόφαση: να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Πακιστάν, ελπίζοντας ότι η αλλαγή παραστάσεων θα τον βοηθούσε να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό.

Κάτι που, εν τέλει, έγινε:

Για να μην παρεξηγηθούμε, όχι, δε λέμε ότι αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα ανάλογο με αυτό του Kuro θα πρέπει ντε και καλά να κλείσεις εισιτήριο για το Πακιστάν, όχι. Βλέπεις, η «έμπνευση» που γυρεύεις μπορεί να έρθει κάνοντας κάτι τόσο απλό όπως το να αλλάξεις τη διαδρομή που ακολουθείς καθημερινά για να πας στη δουλειά, μια βόλτα σε κάποια γειτονιά της πόλης που δεν έχεις επισκεφτεί ξανά κοκ. Για την ακρίβεια, το μόνο που χρειάζεται είναι να σπάσεις τη ρουτίνα...

«Μελέτησε» αυτά που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Μπορεί να φανερώσουν το επόμενο σου βήμα.
Για τη Sara DiVello, μια δεκαετία δουλειάς στον χρηματοπιστωτικό τομέα ήταν αρκετή για να αρχίσει να φλερτάρει σοβαρά με την κατάθλιψη. Το μόνο πράγμα που της έδινε κουράγιο να συνεχίσει; Η καθημερινή ενασχόλησή της με τη yoga.

«Η yoga υπήρξε το καταφύγιό μου» λέει. «Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο, πραγματικά δεν έβλεπα την ώρα να βρεθώ στην τάξη, μαζί με τους συμμαθητές μου» εξηγεί.

Η ίδια εξηγεί πώς πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει επάγγελμα το αγαπημένο της χόμπι της στο βίντεο που ακολουθεί.

Το συμπέρασμα όλων αυτών; Παρατηρώντας κι εν συνεχεία αναλογιζόμενος τους τρόπους που σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου, θα μπορέσεις τελικά να βρεις αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο στη ζωή.

Η Skyler Bouchard ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη δημοσιογραφία έχοντας κατά νου να ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Ωστόσο, καθώς άρχισε να βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως δημοσιογράφος, δεν άργησε να αισθανθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Βλέπεις, η μεγάλη αγάπη της από παιδί ήταν το φαγητό -το να κουβεντιάζει γι' αυτό, το να το καταγράφει και, προφανώς, το να το καταναλώνει. Όταν λοιπόν μια μέρα αποφάσισε να «ποστάρει» στο Instagram αυτό που η ίδια θεωρεί ακόμη και σήμερα ως το «πιο απίστευτο πιάτο που γεύτηκα ποτέ», συνειδητοποίησε τι ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει στη ζωή της.

Το ηθικό δίδαγμα που προκύπτει από την ιστορία της Skylar; Κράτα τις κεραίες σου ανοικτές και μείνε ευέλικτος και, κυρίως, πρόθυμος να προσαρμοστείς σε ενδεχόμενες αλλαγές καθώς ανακαλύπτεις σιγά-σιγά τη ζωή. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητες να γνωρίσεις κάποια στιγμή την αληθινή ευτυχία.

Όταν με το καλό η ευκαιρία σου κτυπήσει την πόρτα, τρέξε να της ανοίξεις
Κανένας -μα κανένας!- δεν πρόκειται να σου χαρίσει ποτέ, τίποτα στη ζωή. Κανόνας. Πράγμα που σημαίνει ότι, αν θέλεις να κυνηγήσεις την αλλαγή που θέλεις στην καθημερινότητά σου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις γι' αυτή μέχρι τέλους.

Όλα αυτά, η Tiffany Reid τα κατάλαβε από πρώτο χέρι κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο κολέγιο, οπότε ήταν αναγκασμένη να κάνει τρεις φορές την εβδομάδα τη διαδρομή από τη Φιλαδέλφια (όπου και έμενε) στη Νέα Υόρκη (μια απόσταση 150 και βάλε χιλιομέτρων), προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει fashion editor σε ένα από τα διασημότερα γυναικεία περιοδικά.

Απλά και κατανοητά: Κάποιες φορές, για να «πιάσεις» την ευτυχία, θα χρειαστεί να «ματώσεις». Το θέμα, λοιπόν, είναι αν έχεις το κουράγιο να το κάνεις.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα