Πώς θα αποκωδικοποιήσεις τι εννοούν σε αυτά που σου λένε τα κορίτσια

Έχει συμφωνήσει να σε συνοδέψει στο πάρτι που έχεις προσκληθεί και θέλει να έρθει. Αργότερα όμως θυμώνει γιατί λέει ότι την...
ανάγκασες να έρθει μαζί σου. Σου ακούγεται γνώριμο;

Οι άντρες και οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και λειτουργούν όχι με τον ίδιο τρόπο ως προς το τι λένε και τι στην πραγματικότητα εννοούν και θέλουν να πουν. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης σου λοιπόν στον κόσμο των γνωριμιών και του online dating και στην προσπάθεια σου καταλάβεις τι πραγματικά εννοεί εκείνη, μερικές φορές είναι καλύτερο
να προσπαθείς να πιάσεις το βαθύτερο νόημα πίσω από τα λόγια της.

Μην απογοητεύεσαι όμως ακόμα. Το παρακάτω σκονάκι θα σε βοηθήσει να γεφυρώσεις το κενό ανάμεσα σε αυτά που λέει και αυτά που εννοεί, από τη φάση της γνωριμίας μαζί της μέχρι το στάδιο του χωρισμού:

Λέει: «Δε θέλω να χαλάσω τη φιλία μας»
Τι εννοεί: «Δεν με ελκύεις/ δεν νιώθω αρκετή χημεία μεταξύ μας έτσι ώστε να ξεκινήσουμε κάτι ερωτικό, αλλά σε συμπαθώ πολύ σαν φίλο».

Γιατί το κάνει: Το πιο πιθανό είναι ότι θέλει να παραμείνετε φίλοι αλλά δε θέλει να πληγώσει τα συναισθήματα σου, παραδεχόμενη ότι δε νιώθει την ίδια έλξη για εσένα, όπως εσύ για εκείνη.

Τι πρέπει να κάνεις: Μην το πάρεις προσωπικά, απλά η χημεία που νιώθει ο καθένας δε βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον άλλο. Αν θεωρείς ότι μπορείς και θέλεις, μείνε σε φιλικό στάδιο μαζί της.

Λέει: «Είμαι πολύ απασχολημένη με τη δουλειά αυτή την περίοδο»
Τι εννοεί: «Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τον κόπο να σε βάλω στο πρόγραμμα της καθημερινότητας μου».

Γιατί το κάνει: Θέλει να σε γειώσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο και αντί να σου μιλήσει ωμά, ελπίζει να πιάσεις το νόημα από μόνος σου.

Τι πρέπει να κάνεις: Όταν σε μία γυναίκα αρέσει κάποιος πραγματικά, θα βρει πάντα το χρόνο γι' αυτόν, ανεξάρτητα από το πόσο πιεσμένο είναι το πρόγραμμα της και πόσες οι υποχρεώσεις της. Οπότε μην πέσεις στην παγίδα του να κοροϊδέψεις τον ίδιο σου τον εαυτό πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Προχώρα παρακάτω.

Ρωτάει: «Βγαίνεις με κάποια αυτήν την περίοδο;»
Τι εννοεί: «Θα με ενδιέφερε να γίνω η κοπέλα σου».

Γιατί το κάνει: Θέλει να σιγουρευτεί ότι δε χάνει τον χρόνο και την ενέργεια της σε κάποιον που βρίσκεται αλλού.

Τι πρέπει να κάνεις: Απάντησε ειλικρινά. Και μετά ζήτα τον αριθμό της.

Ρωτάει: «Θέλεις πραγματικά να πας σε αυτό το εστιατόριο/σινεμά/δείπνο»
Τι εννοεί: «Δε θέλω και πολύ να πάω».

Γιατί το κάνει: Δε θέλει να πάει, αλλά δε θέλει να φανεί πεισματάρα. Το πιο πιθανό είναι ότι ελπίζει ότι εσύ θα καταλάβεις τον δισταγμό της και θα σκεφτείς μία εναλλακτική λύση που θα την ευχαριστήσει.

Τι πρέπει να κάνεις: Αν έχεις πάρει την απόφαση να πας, μείνε σε αυτό. Αν όμως το να της κάνεις το χατίρι είναι πιο σημαντικό, ίσως πρέπει να αλλάξεις τα σχέδια σου.

Ρωτάει: «Που πάει η σχέση μας;»
Τι εννοεί: «Θα ήθελα να προχωρήσουμε σε μία πιο σοβαρή και αποκλειστική σχέση».

Γιατί το κάνει: Θέλει να είσαι εκείνος που θα προτείνει πρώτος την αποκλειστικότητα.

Τι πρέπει να κάνεις: Εξαρτάται από το αν και κατά πόσο θέλεις να κάνεις μία μονογαμική σχέση μαζί της. Αν ναι, πρότεινε το. Αν όχι, μίλα της με ειλικρινή τρόπο.

Λέει: «Νιώθω πολύ κοντά σου πλέον, με ξέρεις τόσο καλά»
Τι εννοεί: «Έχω αρχίσει να νιώθω ερωτευμένη μαζί σου αλλά δε θέλω να είμαι η πρώτη που θα το πει».

Γιατί το κάνει: Το να πεις πρώτος «σ' αγαπώ» ή έστω το ότι είσαι ερωτευμένος είναι κάπως τρομακτικό. Είναι πολύ ευκολότερο για εκείνη να σου δώσει ένα μικρό σημάδι ελπίζοντας ότι θα πιάσεις το νόημα.

Τι πρέπει να κάνεις: Σε καμία -μα καμία- περίπτωση, μην πεις ότι αισθάνεσαι το ίδιο αν τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Λέει: «Νιώθω ότι η σχέση μας έχει μπει σε μία ρουτίνα»
Τι εννοεί: «Θέλω να είσαι πιο ρομαντικός και αυθόρμητος και να μου κάνεις περισσότερες εκπλήξεις. Θέλω να δώσεις προσοχή στις ανάγκες μου».

Γιατί το κάνει: Δε θέλει να σε πληγώσει και να σε κατηγορήσει ότι φταις για τη ρουτίνα αυτή

Τι πρέπει να κάνεις: Μην αλλάξεις το χαρακτήρα και τον τρόπο που φέρεσαι, αλλά καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να κάνεις και καμία έκπληξη ή μία τρυφερή κίνηση όποτε μπορείς.

Λέει: "Κάποιος με φλέρταρε όλο το βράδυ"
Τι εννοεί: «Θέλω να σε κάνω να ζηλέψεις».

Γιατί το κάνει: Θέλει να σου υπενθυμίσει ότι έχει πέραση και ότι έχει ακόμα κατακτήσεις. Και προφανώς, να εκτιμήσεις αυτό που έχεις (την ίδια δηλαδή).

Τι πρέπει να κάνεις: Μη δώσεις την θυμωμένη ή ζηλιάρικη απάντηση που περιμένει να πάρει. Αντ' αυτού, κάνε ένα κομπλιμέντο.

Ρωτάει: «Tα πας καλά με τη μαμά σου;»
Τι εννοεί: «Είσαι τύπος της οικογένειας;».

Γιατί το κάνει: Ένας άντρας που διατηρεί καλές σχέσεις με τη μητέρα του τείνει να είναι πιο πιστός, ευαίσθητος και αφοσιωμένος-τουλάχιστον αυτό είναι το στερεότυπο που επικρατεί στα γυναικεία μυαλά

Τι πρέπει να κάνεις: Μίλησε της-αν θέλεις-για τη σχέση σου με την μαμά σου, λέγοντας και μερικές ιστορίες. Απλά και μόνο για να της δείξεις ότι ναι, έχετε καλές σχέσεις.

Λέει: «Δεν είμαι έτοιμη για δέσμευση»
Τι εννοεί: «Δεν είμαι έτοιμη για δέσμευση ΜΑΖΙ ΣΟΥ και μάλλον δε θα είμαι και ποτέ».

Γιατί το κάνει: Προσπαθεί απλά να σου δώσει να καταλάβεις αυτό που αισθάνεται όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Στις 9 από τις 10 φορές, απλά εννοεί ότι δε μπορεί να φανταστεί ένα κοινό μέλλον μαζί σου.

Τι πρέπει να κάνεις: Μην επιμένεις. Όταν νιώσει έτοιμη πάντως, πιθανότατα δε θα θέλει σχέση μαζί σου.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα